21 januari 2021

 

Schoolrooster op de schop voor bioritme

Schoolrooster op de schop voor bioritme

24-12-14 – 12:54
Tieners kunnen lekker uitslapen bij school de Nieuwe Veste. © Imageselect.
Het lesschema van de school Nieuwe Veste in Harderberg gaat op de schop om de tijden beter aan te laten sluiten bij het bioritme van de leerlingen. Uit onderzoek bleek vorig jaar dat pubers veel later op de dag actief worden en ’s ochtends slechter presteren. Dat schrijft dagblad Trouw.

De school verwacht dat de leerlingen door het nieuwe rooster betere cijfers halen. De schooldag begint voor leerlingen tot een uur later, 9.00 uur in plaats van 8.10 uur, en proefwerken worden alleen nog maar ’s middags gegeven.

Uit onderzoek van Amy Pieper (19) en Anne Siersema (18) onder 700 medeleerlingen bleek dat pubers leiden aan een chronisch slaapgebrek. Het onderzoek had plaats onder begeleiding van de Rijksuniversiteit Groningen.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3817739/2014/12/24/Schoolrooster-op-de-schop-voor-bioritme.dhtml

Goed plan dit…

Lees ook:   Meer planten in huis is gezond

Gerelateerde berichten