24 september 2020

 

Ex Dutroux aast op baan in zorgsector

Ex Dutroux aast op baan in zorgsector

Michelle Martin, de ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux lijkt zich op te maken voor een carrière in de zorgsector. Martin heeft inmiddels een basiscursus gevolgd bij het Rode Kruis. Ze zou zelfs overwegen een eigen zorgbedrijfje te beginnen.

Dat meldt het Belgische RTBF. Martin, die in 2004 werd veroordeeld tot 30 jaar cel, kwam vorig jaar vervroegd vrij nadat ze 16 jaar van haar straf had uitgezeten. Sindsdien woont ze bij de Zusters van de Arme Klaren in Malonne. Maar de meest gehate vrouw van België, zoals ze wel eens wordt genoemd, lijkt dus grootsere plannen te hebben.
,,Het gaat niet om een re-integratieproject in het kader van haar voorwaardelijke vrijlating”, stelt woordvoerster van het Rode Kruis Nancy Ferroni over de cursus die Martin bij de hulporganisatie volgde. ,,We mogen iemand als Martin, die is vrijgelaten door Justitie en doet wat ze wil, niet weigeren. Wil ze een universitaire opleiding volgen, dan kan ze dat ook. Hetzelfde geldt voor de opleidingen die het Rode Kruis organiseert. Ze kan nog andere opleidingen volgen, zoals die van hulpverlener. “
Op kosten van de Belgische belastingbetaler is er een overleggroep voor de re-integratie van Martin. Die moet haar helpen bij het vinden van werk. De groep heeft zich nog niet over de zorgplannen uitgesproken.

———-

Wacht, wat, in de kinderzorg vast en zekers…blote billen wassen van kinderen
Echt iets voor haar!
Dat zij vrij rondloopt is al een wonder!
Dat dit kan!

What a world we live in!!!!!!!!!

Lees ook:   Vlaamse kleuter (4) doodziek na slok zeewater

Gerelateerde berichten