20 september 2020

 

En je moet de antwoorden beantwoorden want anders…

Zo langzamerhand moet er toch wel een belletje gaan rinkelen bij al die mensen die nog steeds blind vertrouwen hebben in de overheid.

Zo wordt er in Australië door ambtenaren aan de deur geklopt omdat ze vragen hebben over je seksleven. Het patroon is overal ter wereld een beetje hetzelfde. Zoveel mogelijk informatie vergaren over de burgers. Iets wat vaak begint op basis van vrijwilligheid en dan voordat je het weet is het verplicht.

Zo heb je in ons land het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS. Als je de pech hebt als kleine onderneming te worden geselecteerd door deze drammers, dan maak je borst maar nat. Uren en uren ben je bezig om hun vragen te beantwoorden of dit door een dure boekhouder te laten doen. Deze kosten zijn uiteraard voor eigen rekening en als je weigert om de vragen te beantwoorden, dan hebben ze ook al een oplossing:

“De boete is een bedrag ineens dat door de Directeur-Generaal van de Statistiek wordt opgelegd naar aanleiding van het niet, niet tijdig of niet volledig verstrekken van de gevraagde gegevens aan het CBS. De boete bedraagt ten hoogste € 16.000,– (artikel 43, eerste lid, CBS-wet).”

Zo was er ook in Australië een onderzoek van het Australian Bureau of Statistics wat in eerste instantie vrijwillig was. Het betreft hier een onderzoek naar privé personen en gaat over zaken zoals werkeloosheid, maar ook over dingen zoals het seksleven van iemand. Het is inmiddels absoluut niet vrijwillig meer, je bent nu wettelijk verplicht om die vragen te beantwoorden.

En waar het CBS het (nu) nog beperkt houdt tot de post, in Australië staan de ondervragers gewoon ongevraagd aan je voordeur. Nietsvermoedend zit je in je zitkamer, er wordt aangebeld en het volgende moment worden er je door een wildvreemde vragen gesteld over je seksleven die je bovendien verplicht bent te beantwoorden.

Zo werd in Australië aan de deur aan een man gevraagd hoeveel en welk type seksuele partners zijn vrouw had. Als je dan weigert dit soort vragen te beantwoorden riskeer je een boete of zelfs gevangenisstraf.

Dit onderzoek werd ooit door de regering van Australië in de jaren zestig van de vorige eeuw in het leven geroepen om informatie te krijgen over werkeloosheid in bepaalde gebieden. Dat was nog in de tijd dat niet alles vastgelegd werd in databases. Nu men alles over werkeloosheid met een druk op de knop te weten kan komen, wordt ditzelfde onderzoek nog steeds uitgevoerd door mensen die langs de deuren gaan.

Lees ook:   Cool! :-)

Alleen nu wordt er veel meer gevraagd dan alleen over werkeloosheid. Ook daar is het net als met het CBS. Als ze je eenmaal hebben uitgekozen, blijven ze terugkomen met meer vragen. Volgens een inwoner van Australië is de enige manier om er onderuit te komen, heel snel verhuizen.

Zo wil een GGD ook behoorlijk veel weten over jongeren.
https://www.ggdmn.nl/schoolkracht/vragenlijsten/inkijkexemplaar-vragenlijst-emovo-pilot-risicotaxatie-klas-2.pdf
De vragenlijst waar als je goed kijkt in de link een vermelding staat.
Nml. Peiling naar- pilot-risicotaxatie.
Lees al die vragen eens door en vraag je af, wat men allemaal vraagt, wat men wil weten, en wat doet men ermee?

Bv hoe vaak per week luister je naar muziek door een koptelefoon.
Hoe vaak per week, per dag, en hoe hard.
Drugsgebruik, drankgebruik, roken, etc etc, of de ouders wel genoeg van de kinderen houden, welk opleidingsniveau men heeft,
Vragen, die als je buurman ze aan je vroeg, hem een oplawaai opleverde!
Omdat het prive is!
Wat je doet en hoe je leeft en wie jij bent en dat het in principe niemand iets aan gaat, wie jij bent!
Alleen vrienden en familie!
Verder niemand!!!!!!

Maar veel mensen begrijpen dat al niet eens meer, privacy wat is dat!
Leuk die onderzoeken maar besef wel over 30 jaar oid als diegene zelf kids heeft, krijgen ze weer die vragenlijsten, en zegt men; oh kijk dat komt daardoor en oh…dat daardoor…en dan staat er wel weer een mens op die er geld aan weet te verdienen door therapietjes te bedenken die de tzt jeugd gaat redden van hun zg autistische aandoeningen of hun zg adhd…!
Of tzt heeft men wel weer nieuwe melkkoei afwijkingen verzonnen.

Gelukkig heb ik in mijn jeugd nooit zulke vragen hoeven te beantwoorden!
Toen de mens nog in redelijke vrijheid kon leven!

https://boinnk.nl/blog/59808/en-je-moet-de-vragen-beantwoorden-want-anders/

Gerelateerde berichten