De werkelijke oorzaak van onze crisis

De aandelenbeurzen wereldwijd breken het ene record na het andere en de winsten van de megabedrijven zijn ongekend.
Hoe kan het dan dat wij allemaal moeten inleveren en dat voedselbanken de vraag niet meer kunnen bijbenen?
Veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat aandelenbeurzen alle records breken, bedrijven klaarblijkelijk megawinsten maken en dat het tegelijkertijd lijkt alsof de hele economie op instorten staat.

De werkende klasse moet overal bezuinigen of wordt ontslagen, de kleine ondernemer houdt het niet langer vol en geeft de pijp aan Maarten. Voedselbanken worden overstroomt met aanvragen en werkeloosheidspercentages stijgen naar recordhoogte.

Als die grote bedrijven het dan zo goed doen, zou dan niet een beetje van dat succes moeten doordruppelen in de gewone maatschappij? Helaas, dat is niet zoals het systeem werkt. Megabedrijven doen alles om winst te maken. Daarom zijn arbeidskrachten uit ons land en om ons heen te duur en zullen de corporates er alles aan doen om daar zoveel mogelijk op te besparen. Dit werd ook duidelijk uit het artikel dat we eerder schreven over de rijkste vrouw ter wereld Gina Rinehart die uitriep dat Afrikanen willen werken voor 2 Dollar per uur en dat dus de rest dat ook maar moest doen.

De megabedrijven zijn er niet voor de bevolking, maar voor de aandeelhouders. Die hebben maar één doel voor ogen en dat is winst. Daarnaast behoren ze vaak ook nog tot de wereldelite. En zo worden politici gekocht. Direct door bijvoorbeeld het financieren van verkiezingscampagnes en indirect via worsten die hen worden voorgehouden via clubs zoals de Bilderberg. Met andere woorden het zijn de aandeelhouders/elite van de megabedrijven die uiteindelijk bepalen wat er gebeurt.

We hebben het kapitalistische systeem vervangen door een die je corporatisme kunt noemen. Dit vertoont veel overeenkomsten met het communisme en dat is de reden dat landen als China het met volle overgave hebben omarmd. Onder corporatisme zoeken megabedrijven naar prooien en proberen zoveel mogelijk rijkdom en economische macht op te zuigen. De meeste individuen en kleine bedrijven kunnen het nooit bolwerken tegen hen en worden gedwongen om te stoppen of worden zelf opgeslokt.

Het grote verschil met het communisme is dat deze mammoet collectieve instituten in handen zijn van elite/aandeelhouders, waarbij bij het communisme deze in handen van de staat zijn. Het resultaat in beide gevallen is echter exact hetzelfde. De enkelen aan de top krijgen bijna alle beloning. Als we werkelijk iets zouden willen veranderen dan zullen we heel snel de spelregels dienen aan te passen. Zodanig dat ook de individuen en kleine ondernemingen weer een kans krijgen.

Zal dit ooit gebeuren?

Nee, dit zal nooit gebeuren. De meeste politici zijn getrouwd met de megabedrijven en de rijke elite die zorgen dat ze gekozen worden. Veel mensen roepen dat de macht van de overheid teruggedrongen dient te worden, maar dan zullen we moeten beginnen met dat van de megabedrijven. Want de aandeelhouders/elite van de megabedrijven sturen overheden.

Ieder jaar wordt het erger. Steeds meer kleine ondernemers verdwijnen. Zo zei de oprichter van de bekende Subway restaurants onlangs dat het ondernemersklimaat nu zo giftig en vijandig is, dat als hij op dit moment nog een keer Subway zou moeten beginnen, dit absoluut niet zal lukken.

Zo schreven we eerder deze week over een ondernemer die het na 23 jaar voor gezien hield. Deze man heeft ook inderdaad gedaan wat hij aankondigde te zullen doen:

“Woensdag 6 maart LAATSTE NIEUWS

Vandaag heb ik de sleutel van mijn bedrijf ingeleverd bij de ABN AMRO bank. Om klokslag 15.30 uur stapte ik met een bos bloemen het kantoor binnen en werd daar ontvangen door Sander R. ( mijn accountmanager) MET TRILLENDE HANDEN EN STAANDE OP ZENUWACHTIGE BENEN nam hij met schaamte tot in zijn nek de sleutel in ontvangst waarna ik hem succes wenste met het binnenhalen van mijn prachtbedrijf”.

Daar liggen de aandeelhouders van zo’n bank geen seconde van wakker. Het enige wat hen interesseert is hoeveel hun aandelen dit jaar opleveren.

Bronnen:

The Economic Collapse Blog
Borm

Niburu.co

Gerelateerde Berichten