web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

UV-licht doodt virussen. Waarom is het niet overal?

Wat komt er in je op als je denkt aan het desinfecteren van een ruimte? Doekjes? Gels? Sprays? Misschien luchtreinigers of effectieve HVAC-systemen? Dit zijn allemaal geweldige verdedigingsmechanismen tegen virussen en bacteriën, maar één ding ontbreekt in de toolkit, ondanks dat we er al meer dan een eeuw van weten: licht. Ultraviolet licht is een ongelooflijk krachtig ontsmettingsmiddel. Studie na studie heeft bewezen dat het virussen en bacteriën kan vernietigen, en toch wordt het niet vaak gezien als een verdediging tegen ziektekiemen. Wanneer de meeste mensen aan UV denken, denken ze in feite aan de schadelijke stralen van de zon die kanker veroorzaken – en uiteraard niet aan de PR die je bij het adverteren wilt. Gelukkig hebben onderzoekers een paar jaar na de pandemie-lockdowns een soort UV gevonden dat niet sterk genoeg is om de menselijke huid binnen te dringen, maar de ziektekiemen nog steeds effectief tegenhoudt. Zou dit onze volgende verdediging kunnen zijn?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥