web analytics

Mysterieuze longziekte maakt slachtoffers in Argentinië

In een ziekenhuis in Argentinië is een raadselachtige longontsteking opgedoken, waaraan inmiddels drie mensen zijn overleden. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van de noordwestelijke provincie Tucumán vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe zijn negen mensen geïnfecteerd met een onbekende ziekteverwekker. De meesten van hen werken in hetzelfde privéziekenhuis.

De eerste patiënt bezweek afgelopen maandag. Volgens de regionale minister van Volksgezondheid, Luis Medina, is het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt niet de boosdoener. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken. Ook gaat het niet om een hantavirus of influenza A en B.

Deskundigen zijn bezig het water in de regio San Miguel de Tucumán te analyseren. Daarnaast wordt de airconditioning in het hospitaal aan een controle onderworpen. Dit om vergiftiging uit te sluiten als doodsoorzaak.

Lees het hele artikel
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5330593/mysterieuze-longziekte-maakt-slachtoffers-argentinie

Update niets aan de hand

‘Mysterieuze longziekte’ Argentinië vrijwel zeker door legionella

Lees ook:   Tunnel carpaalsyndroom en nekhernia's, beenklachten etc, etc.

Gerelateerde artikelen

Back to top button