web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Zweden: schadelijke bijwerkingen van vaccins zijn hoger dan 31.000

medical equipment medicine syringe 7bee50ed5e65577204ce533d0c96481e AnGel-WinGs.nlZweden ervaart een vloedgolf aan rapporten zoals die nog nooit zijn gezien met eerdere vaccins. De meeste hiervan zijn in verband gebracht met AstraZeneca, maar bijwerkingen zijn ernstig genoeg om te worden gemeld aan het Medical Products Agency.

Terwijl Europa doorgaat met zijn vaccinatieprogramma, melden de Scandinavische landen een toename van schadelijke bijwerkingen. In het land is het aantal hoger dan 30.000, waarbij de meerderheid van deze reacties werd gemeld bij patiënten die de AstraZeneca-prik kregen.

Het Zweedse bureau voor medische producten meldde dat de Scandinavische natie sinds vorige week 31.844 meldingen had gedaan van bijwerkingen die verband hielden met de introductie van het vaccin.

Zweden biedt momenteel 3 verschillende COVID-19-vaccins: Moderna, Pfizer en AstraZeneca, waarbij de laatste de meest algemeen verkrijgbare is (terwijl andere Europese staten zoals Duitsland hebben geprobeerd vervangingsmiddelen aan te bieden aan jongere patiënten, die kwetsbaarder zijn voor gevaarlijke hersenbloedstolsels, die een zeldzame – maar niet ongehoorde – bijwerking zijn).

Het aantal vermoedelijke bijwerkingen van de twee injecties lijkt relatief klein in vergelijking met de 19.961 meldingen die verband houden met AstraZeneca’s Vaxzevria (-vaccineer  ze vrij-!!!), terwijl de AstraZeneca-injectie slechts goed is voor ongeveer 26% van de ongeveer 2,7 miljoen vaccins die tot nu toe in Zweden zijn toegediend, maar maakt ongeveer 63% van de bijwerkingenrapporten uit.

Lees ook eens:   Straaljager stort neer bij Leeuwarden

Ebba Hallberg, een ambtenaar bij het Medical Products Agency, vertelde de Zweedse media dat het ongebruikelijk was om zoveel meldingen van bijwerkingen te ontvangen. Ze voegde eraan toe dat het aantal waarschijnlijk hoger was vanwege de publieke aandacht voor de nieuwe vaccins. Om klachten weg te nemen dat veel van de voorvallen van bijwerkingen gering waren, zei ze dat zorgverleners waarschijnlijk alleen de meer ‘ernstige’ bijwerkingen rapporteren. (En wat als ze die bewust niet rapporteren? Kan ook nog nml.)

Een Zweedse mediakanaal zei dat het aantal klachten dat in slechts een paar maanden tijd werd ingediend, hoger was dan het aantal dat doorgaans over vier jaar wordt ingediend, wat de publieke bezorgdheid over de COVID-vaccins onderstreept.

In maart was Zweden een van de vele landen die het gebruik van de AstraZeneca-prik tijdelijk stopzetten, na meldingen van abnormale bloedstolling bij de ontvangers. AstraZeneca en het Europees Geneesmiddelenbureau hebben erop aangedrongen dat het vaccin veilig is nadat het onder de loep is genomen. (ja binnen 7 dagen 🙁 )

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥