Gezondheid & Uiterlijk

Listeria-bacterie gevonden in leverworstplakjes van AH

Listeria-bacterie gevonden in leverworstplakjes van AH
In alle vestigingen van Albert Heijn zijn plastic bakjes met leverworst uit de schappen gehaald. Het gaat om verpakkingen met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019. In de leverworst zit de bacterie listeria, die voedselinfecties kan veroorzaken.

Daarvoor waarschuwt de NVWA. Het gaat alleen om de producten met deze specifieke houdbaarheidsdatum.

Listeria kan voedselinfecties veroorzaken en is extra gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Albert Heijn roept mensen op om het product niet te eten maar terug te brengen naar de winkel. Die krijgen dan hun geld terug.

Eerder deze maand werden de tartaar, de Duitse biefstuk en de filet américain van supermarktketen Deen teruggeroepen omdat deze eveneens de darmbacterie listeria en/of de E.coli-bacterie konden bevatten. In april dit jaar waarschuwde Supermarkt Boni klanten dat de gehaktballen die zij de afgelopen maanden hebben verkocht besmet konden zijn met de gevaarlijke listeriabacterie.

Lastig te bestrijden
Het is terecht dat de NVWA aandacht geeft aan besmettingen, want de bacterie, listeria monocytogenes, is een lastig te bestrijden soort, zei IJsbrand Velzeboer, expert voedseltechnologie, eerder tegen deze site. ,,Het is een rotzak die de nare eigenschap heeft dat hij blijft doorgroeien in de koelkast. Bij 4 tot 7 graden doet hij het best goed, terwijl andere bacteriën en schimmels dan veel langzamer groeien.’’

De ziektemaker zorgt voor grieperige verschijnselen. Voor wie zwak is, ligt bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking op de loer. Zwangeren kunnen een miskraam krijgen. Gezonde mensen hebben meestal weinig last van een besmetting.

Men gaat zo super-schoon om met ons voedsel, je moet het duur betalen, wat een schande!

Lees ook:   Mensen die kunnen eten van 100 euro per maand

Vroeger was de controle beter en had men nog respect mn als het om voedsel ging… toen hoorde je dit soort dingen nooit nml.

Beter opletten en schoner werken! Ziekenhuis bacterie idem men weet niet meer wat schoonmaken is, als je dat werk doet moet je echt wel weten wat je doet.
Schoonmaken is enorm belangrijk nml. Eigenlijk een eerste vereiste!

Winkels flink beboeten, zodat dit niet nogmaals kan gebeuren! Gaan ze beter opletten waar ze iets kopen en diegene die niet voorzichtig omgaat met vlees e.d. nog harder aanpakken!
Aanpakken dus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button