web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

We worden langzaam vergiftigd dankzij Monsanto

Erin Brockovich: We Are ‘Slowly Poisoned To Death’ door Monsanto

Judge REFUSES To Let Attorneys Discuss Monsanto’s Disgusting Conduct During Roundup Trial - YouTube

Erin Brockovich, de voorstander van milieubescherming voor de consument, nam de Guardian op om te verklaren: “De onkruidverdelger in ons voedsel vermoordt ons.” 1 Ze heeft gezworen om deze wereldwijde industrie-kolos neer te halen om zowel onze collectieve gezondheid als die van de planeet te redden.

Mevr. Brockovich spreekt over glyfosaat, het herbiciden-ingrediënt in Monsanto’s Roundup, een van de meest gebruikte landbouwchemicaliën in de VS. In onzekere bewoordingen reflecterend op een recente juryprijs van $ 289 miljoen (later verlaagd tot $ 78 miljoen) aan Dewayne Johnson , een schoolwachter die sterft aan kanker, zegt Brockovich:

“Groeiend onderzoek suggereert dat glyfosaat een vorm van kanker veroorzaakt die non-Hodgkin-lymfoom wordt genoemd, waarmee Johnson in 2014 werd gediagnosticeerd.

Ten minste drie studies, in de VS, Canada en Zweden, hebben glyfosaatblootstelling aan de ziekte gekoppeld en in 2015 vond het Internationaal Agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie glyfosaat een “waarschijnlijke” oorzaak van kanker bij de mens. . Het nationale milieubeschermingsagentschap in Californië heeft het waarschijnlijk carcinogeen verklaard. ”

Great idea ..... Don't label GMOs, ban them!!!

Bestrijdingsmiddelen veilig?

Voor lezers die het niet weten, kwam Erin Brockovich als een krachtige consumentenverdediger naar voren uit haar rol als juridisch assistent bij een advocatenkantoor dat zij in de jaren negentig hielp bij het aanpakken van Pacific Gas en Electric als verantwoordelijk voor een cluster van ziekten als gevolg van de aanwezigheid van zeswaardig chroom in het grondwater van de stad Hinkley, Californië. Het chroom werd gebruikt om corrosie in een aardgaspijpleiding te voorkomen. Een class-action rechtszaak tegen PG & E werd afgehandeld voor $ 333 miljoen toegekend aan 600 personen. 2

Onlangs, in The Guardian schreef Erin Brockovich:

“Op een recente zaterdagmiddag, in een estuarium in de buurt van Tampa Bay, Florida, zag ik boten op en neer langs de oevers bewegen en enorme pluimen onkruid op de vegetatie sproeien. De staat Florida probeerde tientallen plantensoorten onder controle te houden en te doden.

In de buurt lagen kinderen in de zon, hoewel ze beter wisten om niet in het water te zwemmen, dat recentelijk met giftige algen is besmet. Nevelen van onkruidverdelger dwaalden met de wind mee naar hen toe. ‘

Lees ook:   Tandarts en stamcel vullingen

Mevrouw Brockovich verbindt de stippen om ons te waarschuwen voor het speciale gevaar dat glyfosaat vormt voor onze kinderen terwijl zij op school zijn . Writing for Time magazine, zei ze: 3

“Aangezien genetisch gemodificeerde gewassen zijn getrouwd met de chemicaliën die erop zijn gespoten, vormt hun consumptie een overweldigend aantal potentiële risico’s. Volgens een 2012 studie gepubliceerd in Environmental Sciences Europa , hebben GMO herbicide-tolerante gewassen leidde tot een 527 miljoen pond toename van 4 in het gebruik van herbiciden in de Verenigde Staten tussen 1996 en 2011.

Ik wind me niet snel op over nieuws. Maar vandaag is het zover. Blijkbaar is vorige week vrijdag door de Europese Commissie de import van Monsanto’s Round Up Ready 2 Xtend genetisch gemodificeerde sojaboon toegestaan (bron). 2 zaken staan mij hier heel erg in tegen. Aan de ene kant dat er nu dus meer genetisch …

De Wereldgezondheidsorganisatie concludeerde onlangs dat glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in het meest gebruikte herbicide op GGO’s, “waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens.” 5

Een studie vond glyfosaat in 60% tot 100% van het regenwater 6 in sommige landbouwgebieden. Meer dan 3200 basisscholen 7 bevinden zich op minder dan 1000 voet van genetisch gemodificeerde maïs- of sojabonenvelden – wat zijn de effecten van deze giftige chemicaliën op kinderen? ” 3

Verzameling in ontbijtgranen

Onlangs publiceerde de Environmental Working Group (EWG) een rapport waarin ze Roundup aantroffen in elk monster dat ze testten op graanproducten op basis van haver en ander op haver gebaseerd voedsel dat aan kinderen werd verkocht . Van de 28 geteste monsters werd glyfosaat bij alle 28 gevonden, waarbij 26 van de monsters boven de gezondheidsbenchmark van de EWG van 160 deeltjes per miljard (PPB) lagen. Alle producten zijn gemaakt met conventioneel geteelde haver. 8 U kunt de glyfosaat niveaus gevonden in General Mills’ Cheerios en Quaker producten van het merk te lezen hier .

World’s number one herbicide ‘Glyphosate’ is now found in breast milk of women across America

EWG’s president, Ken Cook, vroeg: “Hoeveel kommen graan en havermout hebben Amerikaanse kinderen gegeten die met een dosis onkruidverdelger kwamen? Dat is een vraag die alleen General Mills, PepsiCo [eigenaar van Quaker] en andere voedselbedrijven kunnen beantwoorden.

Maar als die bedrijven zouden overschakelen naar haver die niet met glyfosaat zijn verspoten, zouden ouders zich niet moeten afvragen of het ontbijt van hun kinderen een chemische stof bevat die is gekoppeld aan kanker. Glyfosaat en andere kankerverwekkende chemicaliën horen simpelweg niet thuis in kindervoeding. ” 8
(In geen enkele voeding…zowel voor kinderen als volwassenen)

Lees ook:   Griezelige grote WESPEN in Nederland

Verzameling in voedsel voor huisdieren

In een pleidooi om meer mensen te waarschuwen over hoe Roundup in de voedselvoorziening is gekomen, nam Brockovich haar Facebook- pagina op met de vermelding: “Als ik je aandacht niet kan krijgen … Misschien zal Fido hier …” Ze beschreef een studie van onderzoekers van Cornell University, die een assortiment van 18 verschillende honden- en kattenvoeding kocht bij lokale winkels en ontdekte dat alle 18 detecteerbare niveaus van glyfosaat hadden. 9

In antwoord op vragen over hoe Roundup in dierenvoeding terechtkomt, zei dr. Alan Hay, universitair hoofddocent microbiologie bij Cornell: “We weten dat glyfosaat alleen is gecertificeerd voor spuiten op gewassen en het bioaccumuleert niet bij dieren, dus we zouden niet verwachten dat het afkomstig is van voederdieren die de belangrijkste eiwitbronnen zijn in sommige van de producten. Ons bewijs suggereert dat het uit plantaardig materiaal komt. ” 10

Hoewel geen enkel huisdiervoedsel niveaus had die hoger lagen dan wat de EPA toestaat voor mensen, is dit nog steeds verontrustend in de nasleep van de verklaring van de WHO dat glyfosaat ‘waarschijnlijk carcinogeen is voor de mens’ en de multi-miljoen dollarprijs van de Californische jury aan een kankerpatiënt. Eén getest product verklaarde zelfs op de zak dat het GMO-vrij was. 10

The Health Avengers added a new photo. - The Health Avengers - Visit to grab an amazing super hero shirt now on sale!

Wat kan je doen?

Als je de verontwaardiging van mevrouw Brockovich deelt dat “We worden ‘langzaam door Monsanto  vergiftigd” 11, dan zegt ze: “We moeten onze wetgevers petitioneren, ons stemrecht uitoefenen, onze gemeenschappen verzamelen, lobbyen voor waar we in geloven , en nog belangrijker, begrijpen dat het de gezondheid en het welzijn van onze gezinnen is die op het spel staan. ” 1

U kunt ook uzelf informeren over wat glyfosaat werkelijk is en waarom het daadwerkelijke product Roundup nog nooit is getest en de machtige lobby erachter die de verkoop ervan blijft toestaan:

Op een dagelijks niveau, als het gaat om de bescherming van de gezondheid van onze gezinnen (tweebenig en viervoetig), vonden de resultaten van een studie van bijna 70.000 mensen in 4 jaar tijd in Frankrijk dat degenen die voornamelijk biologisch voedsel aten 25% waren minder kans hebben op het ontwikkelen van kanker. 12 Onder degenen die de grootste hoeveelheid organische stoffen in hun voeding hadden, werden de significant lagere kankerrisico’s gevonden voor non-Hodgkin-lymfoom, alle lymfomen en postmenopauzale borstkanker. 13

Lees ook:   Vitamine d tekort, moe en lusteloos of uitgeput en meer...

Hoewel meer onderzoek nodig is om alle onderliggende factoren achter dit verminderde risico te begrijpen, (Nu zo moeilijk moet dat niet zijn…!!!)
is er zeker een goede motivatie om waar mogelijk organische stoffen te kiezen.

Bedankt voor het lezen van ons artikel. Als u gedachten heeft over Roundup en andere herbiciden en pesticiden en het ongecontroleerde sproeien van deze vergiften, reageer dan op onze Facebook-pagina en deel uw mening.

Referenties

1 Erin Brockovich. De Weedkiller in ons eten is ons aan het vermoorden. Mening. 6 december 2018. The Guardian .

2 Marshall J. PG & E betaalt $ 333 miljoen in vervuilingspak. 2 juli 1996 . SFGate .

3 Erin Brockovich. Erin Brockovich: de biotech-industrie jodiseert onze gezondheid . 7 december 2015. Tijd .

4 Benbrook CM. Effecten van genetisch gemanipuleerde gewassen op het gebruik van pesticiden in de VS – de eerste zestien jaar . Environmental Sciences Europe . 2012; 24: 24.

5 Internationaal agentschap voor kankeronderzoek (IARC). IARC-monografieën Volume 112: evaluatie van vijf organofosfaatinsecticiden en herbiciden . 20 maart 2015. Wereldgezondheidsorganisatie.

6 Chang FC, Simcik MF, Capel PD. Voorkomen en lotgevallen van het herbicide glyfosaat en het afgebroken aminomethylfosfonzuur ervan in de atmosfeer. Milieutoxicologie en chemie . 2011 mrt; 30 (3): 548-55.

7 Kustin ME, Rundquist S. Duizenden scholen zitten in de buurt van giftige spuitzones. 2 juli 2014. AgMag .

8 EWG. Roundup voor ontbijt, deel 2: in nieuwe tests, onkruidverdelger gevonden in graangewassen voor alle kinderen. Persbericht. 24 oktober 2018.

9 Zhao J et al. Detectie van glyfosaatresten in diervoeders voor gezelschapsdieren . Milieuvervuiling . 2018; 243 (deel B): 1113-1118.

10 Nutt D. Studie vindt glyfosaat in katten- en hondenvoer . 1 november 2018. Cornell Chronicle .

11 NOW-rapport. Erin Brockovich: We Are ‘Slowly Poisoned To Death’ door Monsanto . 9 december 2018. NU Nieuws .

12 Baudry J et al. Associatie van frequentie van biologisch voedselverbruik met kankerrisico: bevindingen uit de NutriNet-Santé prospectieve cohortstudie. JAMA Interne geneeskunde . 2018: 178 (12): 1597-1606.

13 EWG. Massale studie vindt het eten van organische risico’s op kanker . Persbericht. 22 oktober 2018.

https://expand-your-consciousness.com/erin-brockovich-slowly-poisoned-death-monsanto/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien