...

01 december 2021

 

Bodybuilder dood na extreme opzwelling organen

Sporten, fitness, bodybuilding: er is niets mis mee. Sterker nog, zeker het steeds populairder wordende fitness is elke man aan te raden. Maar als er steroïden in het spel zijn, kan het ook verkeerd aflopen. Een 19-jarige bodybuilder is overleden nadat zijn organen extreem opzwollen door overmatig steroïdengebruik.

Hij wilde op de populaire Amerikaanse acteur, worstelaar en professionele kast Dwayne ‘The Rock’ Johnson lijken. En nu leeft hij niet meer. De 19-jarige Andrej Gajdos uit het Britse Somerset bezweek deze week. De bodybuilder van Slovaakse afkomst zakte op straat in elkaar. Een reanimatie mocht helaas niet meer baten. Op Instagram (zie foto) was Gajdos tot zijn dood actief: hij deelde foto’s uit de sportschool.

Uit de autopsie kwam meer informatie over de precieze doodsoorzaak van Andrej aan de oppervlakte. Zijn aorta (de grote halsslagader) was gescheurd en de organen waren extreem uitgezet. Het hart van Gajdos woog 680 gram, terwijl een hart normaal gesproken tussen de 400 en 500 gram zou moeten wegen. De dokter die Gajdos onderzocht, John Oxley, had in vijftien jaar nog maar één keer eerder een gescheurde aorta bij zo’n jong persoon meegemaakt. De gescheurde aorta staat in direct verband met het opgezwollen hart.

Vermoedelijk zijn de fatale opzwellingen ontstaan door overmatig gebruik van steroïden en testosteron. In zijn woning werden meerdere soorten steroïden en testosteron aangetroffen. Hoe vaak Andrej per week sportte is onduidelijk, maar dat hij ver ging om op zijn grote held ‘The Rock’ te lijken is evident. De vrienden van Andrej zijn volgens het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws een inzamelingsactie gestart om de familie van de veel te jong gestorven bodybuilder te steunen.

Lees ook:   Beste Dames dit model is dus 85 jaar oud!!!

https://www.panorama.nl/blog/bizar-blog/bodybuilder-dood-na-extreme-opzwelling-organen.html

Triest 🙁

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten