...

17 juni 2021

 

Fijn dat we verzekerd zijn

https://zembla.vara.nl/seizoenen/2014/afleveringen/06-11-2014

 

Jong of oud, ziek of gezond. Iedereen moet zich op dezelfde manier kunnen verzekeren voor ziektekosten. Dat is wettelijk zo vastgelegd. We noemen dat solidariteit. Verzekeraars zeggen dat iedereen welkom is. Dat ze niemand weigeren, hoe ziek ook. Want dat is namelijk verboden. Maar houden verzekeraars zich aan de regels?

Waarom krijgt reumapatiënt Helga Dulfer dan bij ONVZ niet de polis die ze wil en waarom wordt mevrouw Blom met schisis dan door VGZ een ‘brandend huis’ genoemd? Ondertussen worden jongeren verleid met gratis condooms en lagere premies.

Zembla onderzoekt: Kunnen zieke mensen zich net zo goed verzekeren als gezonde mensen.

Lees ook:   All you need is love spelletje

Gerelateerde berichten