21 september 2020

 

15 procent jongeren tussen 2 en 25 is te zwaar

15 procent jongeren tussen 2 en 25 is te zwaar

Zo’n 15 procent van de jongeren tussen 2 en 25 jaar is te zwaar, 3 procent heeft zelfs last van ernstig overgewicht. Maar als je het die jongeren zelf vraagt, vinden ze bijna allemaal dat ze in goede gezondheid verkeren. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gebrachte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Jongeren uit huishoudens met een lager inkomen hebben meer overgewicht en gaan ook vaker naar de huisarts dan jongeren uit gezinnen met een hoger inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe vaker overgewicht voorkomt bij jongeren.

Zo is bijna een op de vijf jongeren uit de laagste inkomensgroep te zwaar, tegenover iets meer dan een op de tien uit de hoogste inkomensgroep. Ernstig overgewicht komt zelfs drie keer zo vaak voor bij mensen tussen de 2 en 25 jaar uit huishoudens met de laagste inkomens.

Aangezien men weer aan komt met een prutsonderzoek, laat kinderen die overgewicht hebben maar eens onderzoeken op een vitamine D tekort!

Kinderen uit de hogere inkomens groep zullen vast wat vaker de zon zien, (vakantie in warme landen) dan de kinderen die niet op vakantie kunnen dankzij Rutte en consorten!

 

Lees ook:   Het anti-verkoudheid dieet

Gerelateerde berichten