web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Hoogtevrees, esoterisch gezien

Hoogtevrees, esoterisch gezien

Er zijn vrij veel mensen die hoogtevrees hebben. De een heeft het meer dan een ander, maar dat is niet het belangrijkste. Het gaat erom te ontdekken waarom je bang voor hoogten bent. Er zijn mensen die denken dat het komt omdat je bijvoorbeeld in een vorig leven bij een vliegtuigongeluk bent omgekomen, of dat je ooit in een ravijn bent gevallen. Dat valt natuurlijk niet uit te sluiten, maar esoterisch gezien zit er meestal veel meer achter een angst voor hoogten. Daarvoor moeten we kijken naar het element lucht, want dat brengen we in verband met hoogte. In de esoterie staat het element lucht (het hartchakra) voor het volgende:
– Ruimte.
– Vrijheid, onafhankelijkheid.
– Beweging.
– Mildheid, zachtheid, mededogen, vergevingsgezindheid, respect, vertrouwen. Dit zijn aspecten van echte liefde voor elkaar, de natuur en alles wat leeft.
– Deze Liefde geven en zijn.
– Vrede, rust, kalmte, liefdevol begrip.

Al deze dingen komen we allemaal in ons dagelijks leven tegen en het kan heel goed zijn dat een of meer van deze lucht aspecten je bang maken. Je wordt dan geconfronteerd met het element lucht, maar je associeert het met een angst. Zo wordt het angst voor hoogten: hoogtevrees. Degene die hoogtevrees heeft zal dan ook in zichzelf moeten zoeken welke van deze aspecten hem bang maken. Is het een angst om onafhankelijk te zijn of ben je bang je onafhankelijkheid te verliezen? Kun je andere mensen vertrouwen of durf je dat niet en verberg je die angst achter een wantrouwen. Ook hier zijn we allemaal heel creatief in. Veel mensen zijn zeer goed in staat hun angsten te verbergen achter een bepaalde houding. De een doet dat bijvoorbeeld door stoer te zijn, de ander door een arrogant of afstandelijk gedrag te ontwikkelen. Daar zijn een oneindig aantal mogelijkheden voor.
Het vraagt echter een consequente een eerlijke houding om naar jezelf te durven kijken. Het kan immers heel goed zo zijn dat iemand het moeilijk vindt om zijn onafhankelijkheid op te geven. Bedenk echter dat dit allemaal te maken heeft met het leren kennen van dit luchtelement, want slechts door ervaring en ondervinding kunnen we ontdekken wat het element lucht is. Daarbij ondervinden we altijd twee kanten, omdat wij nu eenmaal in de dualiteit leven. Door beide kanten te ondervinden, kunnen we het vredige midden ontdekken en de dualistische aspecten leren los te laten. Alles wat we daarbij ervaren dragen we met ons mee als karma. Karma: een verzameling herinneringen (indrukken) in ons bewuste en onbewuste geheugen.

https://www.purusha.nl/71_act.htm

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥