web analytics
11:11 Dubbele getallen
EgypteGeschiedenisLeven na dit Leven - BDEMysterie

Dit oude boek gevonden in Egypte onthulde een angstaanjagende boodschap

In het oude Egypte werd de dood niet gezien als een humaan genoeg middel om een ​​einde te maken aan iemands lijden. Zelfs in het hiernamaals loerde gevaar om elke hoek en de overledene moest een spirituele hindernisbaan overwinnen om Aaru te bereiken, het glorieuze rijk waar Osiris, de god van de dood, verbleef. Er waren minstens twee routes om naar Aaru te komen: de ene was over land en de andere over zee.

Beiden waren zo uitdagend dat ze vroegen om het gebruik van een gids, die toepasselijk het Book of Two Ways werd genoemd. Het is mogelijk dat deze complexe kaart van de onderwereld van het oude Egypte het eerste geïllustreerde ‘boek’ in de geschiedenis van onze planeet was. En archeologen hebben pas onlangs een exemplaar ontdekt dat 4000 jaar oud is, waardoor het misschien wel de oudste versie is die ooit is gevonden. Welke huiveringwekkende boodschappen bevat dit boek en wat betekent de inhoud ervan voor egyptologen? Blijf tot het einde bij ons om alles te weten te komen over deze meest recente schokkende ontdekking.

De ontdekking, waarover onlangs werd geschreven in een artikel dat werd gepubliceerd in het Journal of Egyptian Archaeology, duwt de geschiedenis van oude literatuur verder terug in de tijd. Het toont ook de mate van toewijding en vindingrijkheid waarmee deze individuen probeerden het mysterie van hun eigen sterfelijkheid op te lossen. Een curator egyptologie aan de University of California, Berkeley, genaamd Rita Lucarelli, verklaarde in een interview dat de oude Egyptenaren “geobsedeerd waren door het leven in al zijn vormen”.

Lees ook eens:  Toen er nog griep was...

“De dood was voor hen het begin van een nieuw leven.” Er zijn slechts ongeveer twintig extra exemplaren van Book of Two Ways bekend bij huidige archeologen, dus de nieuwste is eigenlijk de oudste van de partij. Volgens een artikel dat Colin Barras in oktober voor New Scientist schreef, verslaat het de vorige recordhouder met ongeveer 40 jaar. De tekst werd gevonden in een kist die grotendeels aan de aandacht van zowel grafrovers als eerdere generaties archeologen was ontsnapt. Het werd ontdekt tijdens het uitgraven van een grafkuil in het Egyptische dorp Dayr al-Barsh.

De oude tekst was geen op zichzelf staand boek zoals de gebonden boeken die we nu hebben; het maakte eerder deel uit van een grotere collectie. In plaats daarvan werden delen van de tekst gegraveerd aan de binnenkant van de sarcofaag zelf, en deze delen zijn bewaard gebleven in de vorm van twee rottende cederpanelen die zijn gegraveerd met afbeeldingen en hiërogliefen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥