web analytics

Archeologen onthullen verontrustende oorzaak van de dood van koning Tut

De “jongenskoning” Toetanchamon heeft een van de meest mysterieuze sterfgevallen tot nu toe. Op slechts negenjarige leeftijd werd Toetanchamon de farao van Egypte. Tijdens zijn regeerperiode ging hij door met het nieuw leven inblazen van de traditionele Egyptische religie en cultuur die zijn overleden vader opzij had gezet. Hij vaardigde verschillende decreten uit om de tempels, standbeelden en privileges van de oude goden te herstellen. Hij werd de beroemdste farao die ooit heeft geleefd. Maar slechts tien jaar na zijn koninklijke heerschappij stierf hij op onverklaarbare wijze. Wat veroorzaakte zijn vroegtijdige dood? Was zijn dood een ongeluk? Wat is er echt met hem gebeurd?

Lees ook:   Verschillende geheime kamers gevonden in de Grote Piramide

Gerelateerde artikelen

Back to top button