web analytics
11:11 Dubbele getallen

SCHOKKENDE ontdekking: Alexander de Grote werd farao van Egypte?

Alexander de Grote was de meest productieve imperiumbouwer van zijn tijd. Sinds zijn tienerjaren begon Alexander aan een wereldwijde verovering, veroverde hij steden en breidde hij het toch al grote Macedonische rijk uit. Zelfs tot op de dag van vandaag staat Alexander bekend als de machtigste man die tijdens de Helleense periode heeft bestaan, een reputatie die gebaseerd is op zijn ongeëvenaarde militaire kracht. Niet veel mensen kennen de grote koning echter als farao in Egypte. In deze video verkennen we Alexanders ervaring in Egypte en kijken we naar zijn tijd als farao van de oude stad.

Lees ook:   Ziekte en gezondheid bekeken op een andere wijze
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button