...
Dieren

In Thailand troffen ze vreemde slangen aan die van binnenuit levend hun prooien eten

Wetenschappers in Thailand hebben een slang gevonden die zijn prooi op een zeer ongebruikelijke, langzame en gewelddadige manier doodt, en langzaam levend eet. Klaar plot voor een horrorfilm.

Banded Kukri Snake (Oligodon fasciolatus) | by berniedup, Bernard Dupont(expres klein plaatje ieuw!)

De natuur blijft verbazen ondanks dat het lijkt alsof alles eromheen al lang bekend en bestudeerd is. Meer recentelijk hebben wetenschappers kevers ontdekt die levend door het spijsverteringskanaal van een kikker kunnen gaan en uit de anus kunnen kruipen zonder überhaupt gewond te raken. wmpl yes via Angel-Wings

En onlangs verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift “Herpetozoa”, gewijd aan reptielen en amfibieën, een artikel over slangen uit Thailand, die zich op een zeer atypische manier voeden met hun prooi. In de regel slikken slangen hun prooi heel door, en als deze erg groot is, wurgen ze hem eerst, en eten het langzaam op doordat hun bek langzaam uitrekt.

Maar Thaise slangen van de soort Oligodon fasciolatus, beter bekend als kukri-slang, eten hun prooi van binnenuit op, ze knagen aan een gat in de buik en kruipen er vervolgens in en knagen aan inwendige organen. wmpl sad via Angel-Wings Terwijl de slang op deze manier zijn prooi opeet, blijft de laatste heel lang in leven en begrijpt blijkbaar niet eens wat er met hem gebeurt. wmpl cry via Angel-Wings Rechtstreeks een plot voor een horrorfilm. Gelukkig zijn de kukri-slangen klein van formaat en jagen ze voornamelijk op de padden van de soort Duttaphrynus melanostictus.

De huid van deze padden is zeer giftig en dit verklaart de wrede en inventieve tactieken van de kukri-slangen. omg via Angel-Wings Door aan een gat in het lijf van de pad te knagen en aan de binnenkant te knagen, worden de slangen niet blootgesteld aan het gif van de pad. De onderzoekers zagen met eigen ogen het tafereel van een kukri-slang die op zoek was naar een pad.

Lees ook:   Bodybuilder Opens Sanctuary For Neglected Chihuahuas

Nadat hij de pad had opgespoord, groef de slang zijn tanden in zijn zijkant, maakte er snel een gat in en stak toen zijn kop in de maag van de pad en begon hem te strippen, waarbij hij eerst de lever eruit trok en verslond, daarna de longen, de darmen en dan het hart. wmpl cry via Angel-Wings De pad stierf pas toen de slang haar hart at. Dit hele tafereel duurde ongeveer drie uur, dat wil zeggen, de slang at heel ontspannen, en de pad dacht er niet eens aan om ervoor weg te rennen. omg via Angel-Wings Wetenschappers beweren dat kukri-slangen niet gevaarlijk zijn voor mensen en dat ze geen gat in iemands huid kunnen maken, naar binnen kunnen gaan en de binnenkant kunnen opeten zoals bij padden. De beet van de kukri-slang is echter erg pijnlijk voor een persoon, de wonden ervan bloeden lang en genezen langzaam.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button