...

17 juni 2021

 

Ufo gevecht in 1561

Neurenberg Duitsland UFO Battle (1561)

 

Een van de eerste gedocumenteerde waarnemingen van ufo  verschijnselen vond plaats op 4 april 1561 in de vroege ochtend in Neurenberg, Duitsland. Wat werd beschreven als een oorlog in de hemel, met een grote verscheidenheid van ufo’s, variërend van bollen tot speer-achtige cilinders. De lucht was blijkbaar gevuld met deze  machines, botsende in de strijd voor meer dan een uur. Sferoïde UFO’s werden gezien die uit cilindrische ‘moederschepen’ kwamen. Aan het einde van de strijd, kwam een prachtig, zwart, speer-achtige super-schip af  op de scène. Een oude houtsnede

 photo NurembergUFOWoodcut2.gif

is opgericht door Hans Glaser aan het evenement te documenteren. Een tweede houtsnede is gemaakt door een onbekende kunstenaar (zie hieronder)
 photo NurembergUFOWoodcut.jpg

dat dezelfde gebeurtenis verbeeldt. De houtsnede toont twee mensen blijkbaar getuige waren van de gebeurtenis. Honderden vreemd gevormde en kleurrijke objecten boven vullen de lucht. De houtsnede lijkt ook aan te geven dat twee van de objecten kunnen zijn neergestort op de grond

https://www.uforth.com/historical.htm
Het begon bij dageraad, als tientallen, zo niet honderden, van kruisen, bollen en buizen bevochten elkaar boven de stad. Het eindigde een uur later, toen “de bollen in de kleine en grote staven vloog in de zon,” en een aantal van de andere objecten crashte op de grond en verdween in een dikke wolk van rook. Volgens de Neurenberg Gazette, de “vreselijke verschijning” vulde de ochtend hemel met “cilindrische vormen, waaruit naar voren zwart, rood, oranje en blauw-witte bollen die schoot over.” Tussen de bollen waren “kruisen met de kleur van bloed.” (Dat wil zeggen rode kruisjes) Deze “vreselijke schouwspel” werd bijgewoond door “vele mannen en vrouwen.” Daarna een “zwarte, speer-achtig object” verscheen.
https://www.altereddimensions.net/ali…UFOBattle.aspx

Neurenberg, van vóór 1608: antieke en middeleeuwse UFO’s In het jaar 1211 Gervase van Tilbury, een Engels kroniekschrijver van historische gebeurtenissen en curiosa, schreef dit bizarre verhaal : Het  gebeurde in de wijk Cloera, op een zondag, terwijl de mensen  bij de mis waren, een wonder. In deze stad is een kerk gewijd aan St. Kinarus.

Het gebeurde dat een anker uit de hemel nederdaalde, met een touw eraan verbonden (in die tijd waren de aliens ook nog niet zo modern, en het doet me denken aan, Sjakie en de bonenstaak verhaal). De mensen renden uit de kerk en zag in de lucht een schip met mannen aan boord, zwevend boven het anker kabel, en zij zagen een man welke overboord sprong.

Hij keek alsof hij in water zwom. Het volk rende en probeerde hem te grijpen, maar de bisschop verbood de mensen om de man vast te houden, want het zou hem doden, zei hij. De man werd bevrijd, en haastte zich naar het schip, waar de crew het touw doorsneed en  het lucht schip voer uit het zicht. Maar het anker is nog  in de kerk. Dit verhaal – die niets van doen heeft met andere Britse legende of bovennatuurlijke tradities – is volgens folklorist Katharine Briggs, “een van die vreemde, verhalen die zijn verspreid door de vroege kronieken. ”

Lees ook:   Enge mysterieuze schedels gevonden door de geschiedenis heen

Black Plague, 1347-1350: verslagen van deze periode zijn voorzien van vreemde sigaar achtige objecten welke laag door de lucht vlogen  en  schadelijke dampen verspreiden. Kort nadat deze objecten voorbij waren, zou de pest uit te breken in dat gebied. Andere kenmerken van deze periode vergelijkbaar met de moderne UFO-rapporten bevatten waarnemingen van mysterieuze MIB-achtige zeis-zwaaiende “reapers” gekleed in zwarte kappen en mantels, en op mysterieuze wijze geslachte runderen en andere dieren. Een jaar voor het uitbreken van de pest, werd een “zuil van vuur”  gezien over het paleis van de paus in Avignon. Een monsterlijke “walvis” werd aan land geworpen op Egemont kort voor een andere plaag uitbraak, en meerdere keren tijdens deze periode “gerommel als de donder” werden gehoord, zelfs als er geen storm was.  “Kometen” werden gezien vele malen in de hemel – waarvan sommige echte hemellichamen waren  vond men ze beangstigend en een voorteken- – waarvan een groot aantal werd gezegd dat ze vergezeld gingen van “vlammen” (poollicht?) 

Prehistorisch grot schilderij uit India
 photo india.jpg
Nice, Frankrijk 1608

Op de avond van 5 augustus 1608, werden drie lichtgevende luchtvoertuigen gezien door de bewoners van Baie des Anges in Nice, Frankrijk,

Het vaartuigen waren lang, ovaal en afgeplat langs de lengte, elk met een “vreemde mast” eroverheen.

Het water in de baai begon te golven onder hen, en een dichte oranje damp af te geven, vergezeld van een luid, onaangenaam geluid. Waarin in een van de ufo’s twee vaag op mensen lijkende wezens verschenen.

 photo nice.jpg

Ze werden beschreven als gekleed in rode kleren bedekt met zilverachtige schubben, met grote hoofden en lichtgevende ogen. De twee wezens, die met kabels of buizen bevestigd waren aan het vaartuig, sprongen in het water en waren buiten hun schip voor ongeveer twee uur.

Toen ze terug gingen in het object, verdwenen de drie ufo’s uiteindelijk met een uitzonderlijk hoge snelheid.

Later die maand op de 22e, de ufo’s werden verder naar het zuiden waargenomen in Genua, Italië, waar ze werden begroet door meer dan 800 kanonskogels die werden afgevuurd op hen, geen van de buitenaardse wezens zijn gewond geraakt, en geen schade werd waargenomen aan hun ruimtevoertuig.

Mensen raakten in paniek, en een aantal sterfgevallen werden gerapporteerd als gevolg van vertrapping door doodsbange mensen, overmand door angst.

Voor foto’s etc bekijk de linken…

https://www2.fiu.edu/ ~ mizrachs / ufos-in-history.html

 

Gerelateerde berichten