20 januari 2021

 

‘Man die veel selfies post, wordt sneller psychopaat’

‘Man die veel selfies post, wordt sneller psychopaat’
Door: Christy Dollen
7-1-15 – 22:35
Foto ter illustratie. © afp.
Mannen die oneindig veel foto’s van zichzelf maken en er veel plezier uit halen om deze selfies online te zetten, vertonen sneller psychopathisch gedrag. Dat blijkt uit een onderzoek van Ohio State University.
Psychologen van de Amerikaanse universiteit onderzochten het gedrag van 800 mannen tussen de 18 en 40 jaar oud op sociale media. Hieruit bleek onder andere dat mannen die filters op foto’s gebruiken, sneller last hebben van anti-sociaal gedrag, zoals narcisme en obsessies met het uiterlijk, meldt de Britse website Metro.

,,De uitkomst van het onderzoek komt niet als een totale verrassing, maar dit is de eerste keer dat het wetenschappelijk wordt bevestigd”, zegt Jesse Fox die het onderzoek leidde. ,,De meeste mensen denken dat mannen niet veel selfies maken, maar dat doen ze zeker wel.”

Hij vervolgt: ,,Psychopathie wordt gekarakteriseerd door impulsief gedrag. Mannen die veel selfies maken, willen zichzelf graag zien.”

ad.nl

 

Lekker onderzoek zeg hallo?
……..Of hij is gewoon erg onzeker?

Lees ook:   Schurft drama vluchtelingen

Gerelateerde berichten