web analytics
11:11 Dubbele getallen

Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg door Duitse politie weggevoerd uit kolenmijnprotest

Greta Thunberg heeft vandaag geprotesteerd tegen de uitbreiding van een kolenmijn in Duitsland. Maar de reden waarom Duitsland in de eerste plaats gedwongen wordt om de kolenmijn uit te breiden, is omdat ze naar Greta hebben geluisterd en nutteloze windturbines hebben gebouwd in plaats van kernenergie. 

ab9dee68f04ab7967e039664687b5473 AnGel-WinGs.nl

De Duitse politie voerde Thunberg weg van het protest nadat ze weigerde gehoor te geven aan verzoeken om het gebied te verlaten.

De Zweedse activiste Greta Thunberg is zondag samen met andere demonstranten door de politie verwijderd toen ze demonstreerden tegen de verwoesting van het Duitse dorp Lützerath voor de uitbreiding van een kolenmijn.

Thunberg ging niet in op een verzoek van de politie om het gebied te verlaten, wat agenten ertoe aanzette haar fysiek weg te begeleiden, meldde het Duitse mediakanaal Bild. Thunberg behoorde tot een groep activisten die zondag nog op de locatie was, aldus de krant.

Klimaatactivisten kraken al meer dan twee jaar in het dorp in de westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen om te protesteren tegen de sloop om een ​​uitbreiding van de Garzweiler-kolenmijn onder te brengen

Bron

Van lezen zeggen schijnt het ook nog een jochie te zijn van geboorte, of dat waar is geen idee…

Lees ook:   Activisten bekladden Meisje met de Parel in Mauritshuis, schilderij niet beschadigd
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button