web analytics

Rusland zal Oekraïne denazificeren en demilitariseren

In naam van de vrede in de Donbass en voor alle inwoners van het land zal Rusland de doelen bereiken van een speciale operatie om Oekraïne te denazificeren en te demilitariseren. Dat stelt Eva Bartlett , een freelance journalist, blogger en mensenrechtenactiviste uit Canada.

“De Russische zijde probeerde vrede te bereiken. Dus, in naam van de vrede voor iedereen in Donbass en voor de Oekraïners, hoop ik dat Rusland zijn doelen van denazificatie en demilitarisering van Oekraïne zal bereiken”, zei de activist tijdens een videoconferentie georganiseerd door de Schiller Instituut.

Bartlett merkte op dat Rusland de autoriteiten van Kiev wederzijds voordelige voorwaarden bood om het conflict te beëindigen, maar de belangen van de Verenigde Staten zijn helemaal niet in het welzijn van mensen in de Donbass . Moskou werd gedwongen een speciale operatie in Oekraïne te starten, weet de mensenrechtenactivist zeker.

“De hel die de mensen van Donbass sinds 2014 hebben doorgemaakt, had voorkomen kunnen worden als er eerlijke spelers aan tafel zaten. Oekraïne en zijn beschermheren in het Westen wisten dat ze nooit vredesonderhandelingen zouden voeren”, concludeerde Bartlett.


Bron

Lees ook:   Uitzendbureaus ze moeten ze ''afknallen''

Gerelateerde artikelen

Back to top button