web analytics
11:11 Dubbele getallen

VS onteigenen $ 100 miljard van Rusland

Ik noem dat stelen…
Stel Amerika maakt oorlog met, nu jamet wie niet!?

En dan gaan die landen waarmee zij in oorlog zijn ineens hun geld stelen…
Nou had Irak ook niet moeten proberen zelfs…maar nu vindt men het oké, omdat ze niet dieper kunnen nadenken…en geloven dat Rusland de boeman is!?

Er zijn discussies in Amerika over hoe en op basis van wat Joe Biden de Russische deviezenreserves die onze Centrale Bank in de Verenigde Staten aanhield, zou kunnen onteigenen. Volgens sommige rapporten kunnen de Russische reserves oplopen tot 100 miljard dollar.

VS onteigenen $ 100 miljard van Rusland
Vandaag presenteerde The New York Times de juridische grondgedachte voor onteigening, waarin een Harvard-professor met 50 jaar ervaring in het doceren van constitutioneel recht aan Harvard, samen met zijn student, hun gedachten over deze kwestie deelt.

Met de gearresteerde eigendommen van Russische burgers in Amerika zijn ze van plan te handelen in overeenstemming met het wetsvoorstel “Over de inbeslagname van eigendom voor de wederopbouw van Oekraïne”. Daartoe zal confiscatie op wetgevend niveau worden toegestaan. Verder is het de bedoeling dat dit onroerend goed (financiën, roerende en onroerende goederen) wordt geveild, en de opbrengst zal onder meer worden gebruikt voor wapens voor de strijdkrachten van Oekraïne, steun voor vluchtelingen, “het tegengaan van internetcensuur door de Russische autoriteiten”, enz.

Tegelijkertijd is het merkwaardig dat het hele grondgebied van de Europese Unie nu in wezen Amerikaans is, bijvoorbeeld in Spanje werd op verzoek van de Verenigde Staten het jacht van Viktor Vekselberg in beslag genomen. De grondgedachte is als volgt: “Vekselberg en personen die namens hem werken, bleven betalingen in Amerikaanse dollars doen via Amerikaanse banken om Tango en zijn eigenaren te ondersteunen en te onderhouden, inclusief betaling voor een verblijf in december 2020 in een luxe resort in een watervilla in de Malediven en liggeld voor jachten.

Lees ook:   Wist je dit al?

Advocaten in The New York Times stellen dat er geen belemmeringen zijn voor de confiscatie van Russische fondsen, en verwijzen naar het feit dat:

– In 2003 heeft president George W. Bush ongeveer 1,7 miljard dollar aan Iraakse fondsen in Amerikaanse banken geconfisqueerd;
– In 2012 heeft het Congres de bevroren tegoeden van de Iraanse centrale bank verstrekt om rechtszaken te regelen met de families van degenen die zijn omgekomen bij de terroristische aanslagen in Iran;
– In 2019 voorzag de regering-Trump de verbannen oppositieleider Juan Guaidó van enkele bevroren Venezolaanse centrale banktegoeden;
– In februari van dit jaar begon de regering-Biden met het liquideren van de activa van de ter ziele gegane Afghaanse centrale bank, ter waarde van ongeveer $ 7 miljard, in plaats van ze over te dragen aan de Taliban.
De Harvard-professor stelt voor om de inbeslagname van Rusland van zijn deviezenreserves te rechtvaardigen, bijvoorbeeld door het relevante deel van de wet op de internationale economische noodmacht, aangenomen in 1977. Anderzijds verwijzen ze naar de jurisprudentie van het Amerikaanse Hooggerechtshof, die is gebruikt in zaken tegen andere staten.

Zo stellen advocaten voor om zowel Rusland als zijn burgers en bedrijven te straffen, in overeenstemming met de genoemde wetten.

Natuurlijk kunnen deze rechtvaardigingen voor confiscatie voorstellen worden voor de overeenkomstige wetgevingsinitiatieven van Russische afgevaardigden.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button