web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteMaatschappij & Psyche

Trump deelt tweet die stelt dat gezichtsmaskers ‘stilte, slavernij en sociale dood’ vertegenwoordigen

Trump deelt tweet die stelt dat gezichtsmaskers ‘stilte, slavernij en sociale dood’ vertegenwoordigen

  • President Donald Trump heeft donderdag een tweet gedeeld waarin werd gesteld dat het verplichte gebruik van gezichtsmaskers een ‘cultuur van stilte, slavernij en sociale dood’ vertegenwoordigt.
  • ‘Maskers gaan niet over volksgezondheid, maar over sociale controle’, tweette een conservatieve columnist, verwijzend naar een federalistisch stuk. “Afbeelding van Biden in zwart masker onderschrijft cultuur van stilte, slavernij en sociale dood.”
  • Trump heeft die boodschap geretweet aan zijn 80 miljoen volgers en zei: “Zoveel verschillende standpunten!”
  • De president heeft geweigerd een gezichtsmasker te dragen, zelfs als hij niet in staat is om afstand te nemen van anderen, ondanks de aanbeveling van de CDC en aanzienlijk bewijs dat gezichtsbedekkingen de verspreiding van COVID-19 helpen beheersen.

President Donald Trump deelde donderdag een tweet waarin werd betoogd dat het verplichte gebruik van gezichtsmaskers om de verspreiding van het coronavirus te beheersen een ‘cultuur van stilte, slavernij en sociale dood’ vertegenwoordigt.

Het argument tegen maskers werd aangevoerd door een rechtse columnist in The Federalist, een conservatieve online publicatie, en beweerde dat het verplicht stellen van de veiligheidsmaatregel “anti-Amerikaans” was en duidde op “onbepaalde regeringsuitbreiding”.

“Verplichte maskers zijn een cruciaal predikaat dat ons conditioneert om misbruik van onze vrijheid te accepteren”, schreef columnist Molly McCann in het woensdagstuk.

McCann zei dat maskers niet effectief waren in het beperken van de verspreiding van het virus en dat de regering de Amerikanen aanbeveelde geen maskers te dragen in de eerste weken van de volksgezondheidscrisis. Maar ze verzuimde te vermelden dat maskers aanvankelijk in de VS schaars waren en dat functionarissen de Amerikanen niet wilden aanmoedigen om de kritieke beschermende uitrusting op te kopen en de gezondheidswerkers het noodzakelijke te ontnemen.

Conservatieve columnist Lee Smith deelde het stuk van McCann op Twitter en schreef: ‘Maskers gaan niet over volksgezondheid, maar over sociale controle. Afbeelding van Biden in zwart masker onderschrijft cultuur van stilte, slavernij en sociale dood. ‘

Trump heeft de boodschap van Smith geretweet aan zijn 80 miljoen volgers en zei: “Zoveel verschillende standpunten!”

Lees ook:   Geen watje? Kinderen op misdadige wijze gemanipuleerd! Update!

Studies hebben aangetoond dat chirurgische gezichtsmaskers de verspreiding van COVID-19 vertragen. En er is goed gedocumenteerd bewijs dat zelfs zelfgemaakte stoffen maskers de verspreiding van deeltjes die door de neus en mond worden uitgestoten, helpen verminderen en het risico op besmetting van anderen verminderen. Ambtenaren in landen die hun uitbraken van coronavirus beter hebben beheerst, zeggen dat het dragen van een universeel masker daarbij heeft geholpen .

In april gaven de Centers for Disease Control and Prevention nieuwe richtlijnen uit waarin werd aanbevolen dat alle Amerikanen een of ander soort gezichtsmasker dragen op openbare plaatsen waar sociale afstand moeilijk is. Veel gouverneurs hebben het gebruik van gezichtsbedekkingen op openbare plaatsen, waaronder het openbaar vervoer, verplicht gesteld.

Sommigen zijn verder gegaan. Virginia gouverneur Ralph Northam kondigde aan dat alle inwoners van zijn staat vanaf 29 mei een gezichtsbedekking moeten dragen op openbare plaatsen binnenshuis. (Maskers zijn niet vereist voor kinderen onder de 10 of mensen met gezondheidsproblemen, en mensen hoeven geen kleding te dragen tijdens het eten of sporten.)

Maar veel conservatieven, geleid door Trump, hebben geweigerd die richtlijnen op te volgen en stellen dat maskers niet nodig zijn en een schending van hun burgerlijke vrijheden. Trump, die zichzelf opzette tegen deskundigen op het gebied van volksgezondheid en wetgevers, heeft geholpen een culturele en politieke botsing over de veiligheidsmaatregel te veroorzaken.

kUuht00m bigger AnGel-WinGs.nl

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

So many different viewpoints! https://twitter.com/LeeSmithDC/status/1265629746450358273 

Lee Smith@LeeSmithDC

Terrific ⁦@molmccann⁩ piece in ⁦@FDRLST⁩ — masks aren’t about public health but social control. Image of Biden in black mask endorses culture of silence, slavery, and social death. https://thefederalist.com/2020/05/27/mandatory-masks-arent-about-safety-theyre-about-social-control/ 

https://www.businessinsider.nl/trump-shares-tweet-that-says-masks-represent-slavery-and-social-death-2020-5?international=true&r=US
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken