web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteGeschiedenis

Bayer heeft concentratiekampslachtoffers gekocht in de Tweede Wereldoorlog

Populair farmaceutisch bedrijf Bayer heeft concentratiekampslachtoffers gekocht in de Tweede Wereldoorlog

Everyone has heard of Bayer, the pharmaceutical company that runs aspirin commercials on television. Not everyone knows, however, of Bayer's dark past.

Iedereen heeft gehoord van Bayer, het farmaceutisch bedrijf dat reclamespotjes op tv uitbrengt. Niet iedereen kent echter het duistere verleden van Bayer.

De opvolger van het farmaceutische conglomeraat IG Farben, het bedrijf was een enorme schenker van de verkiezingscampagne van Hitler en de aanhanger van de nazi’s.

IG Farben werkte nauw samen met de nazi-partij om fabrieken over te nemen toen de Duitsers andere Europese landen binnenvielen. IG Farben hield ook aandelen aan en was vertegenwoordigd in het bestuur van het bedrijf dat het gas produceerde dat in de gaskamers van de Holocaust werd gebruikt.

Sommige historici hebben gesuggereerd dat Hitler zonder IG Farben niet aan de macht kon zijn en dat er geen tweede wereldoorlog zou zijn geweest.

La fusion Bayer-Monsanto: responsabiliser un cartel destructeur de vie | Stop Mensonges

Het begin

Na het einde van de Eerste Wereldoorlog fuseerden chemische bedrijven in Duitsland tot IG Farben. Ze produceerden alles, van farmaceutische producten tot chemische producten voor de productie van chemicaliën tot explosieven.

In 1932 ontmoetten vertegenwoordigers Hitler om vast te stellen of hij hun inspanningen zou ondersteunen. Ze wilden hun planten uitbreiden en werken aan een synthetisch benzineprogramma. Toen Hitler officieel aan de macht kwam, kwamen ze een formeel Reich-contract overeen om hun fabriek uit te breiden en gas te produceren, via een partnerschap met zowel het leger als de luchtmacht.

Concentratiekampbetrokkenheid

Auschwitz was veel meer dan een concentratiekamp. Het was ook de setting voor IG Auschwitz, een 100% dochteronderneming van IG Farben. Het was het grootste complex in de wereld dat benzine en rubber produceerde.

Het was ook waar IG Farben zijn producten testte. Gevangenen die als geschikte kandidaten werden beschouwd, werden naar de IG Auschwitz-fabriek gestuurd. Daar werden ze gebruikt voor menselijke experimenten met de ontwikkeling van nieuwe vaccins. De ongelukkige individuen die naar de gaskamers werden gestuurd, waren bekend met een ander soort IG Farben-uitvinding – het synthetische gas Zyklon-B.

De IG Auschwitz-fabriek was niet de enige plaats waar mensen werden getest op slachtoffers. IG Farben had zijn eigen concentratiekamp. Daar werden geteste vaccins en chemicaliën toegepast op zowel zieke als gezonde personen, in de vorm van injecties, pillen, klysma’s en poeders. Velen werden ernstig ziek of stierven ten gevolge van deze tests.

SS en IG Farben
Fritz Ter Meer was aanwezig bij IG Farben en plande satellietkampen van Auschwitz. Na zijn korte verblijf in de gevangenis (drie jaar) werd hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Bayer.

Bayer kocht veel van deze gevangenen uit het kamp Auschwitz. Er zijn brieven gevonden tussen de twee organisaties met betrekking tot het kopen van 150 gevangenen, die zouden worden gebruikt voor het testen van een nieuwe slaappil. De vrouwen werden elk bij 170 RM (Reichsmark) gekocht en uit de verslagen bleek dat ze in een bevredigende toestand verkeerden, ondanks dat ze uitgemergeld waren.

Native American Indian Wisdom #Native Inspired

Latere follow-up berichten geven aan dat alle gevangenen zijn overleden en dat ze een nieuwe zending moesten kopen.

Een getuigenis van Auschwitz beweert dat er een grote afdeling was waar alle tuberculeuze patiënten werden gehouden. Bayer stuurde ongemarkeerde medicijnen naar deze afdeling. Deze werden geïnjecteerd in de testpersonen, waardoor ze allemaal dood gingen.

De andere afdelingen van IG Farben die zich met farmaceutische producten bezighouden, voerden ook experimenten uit, waaronder tyfuskoorts. Ze waren niet succesvol. Er werd besloten dat de tests ongeldig waren, omdat de geteste onderwerpen in slechte staat waren en de laboratoria niet ideaal waren.

De oorlogsexperimenten in Neurenberg

Nadat de oorlog voorbij was, veroordeelden de Neurenberger Oorlogsritten 24 IG Farben bestuursleden en executives met massamoord en slavernij, naast andere misdaden.

Geen van deze mensen kreeg echter lange gevangenistermen en allen werden vrijgelaten om hun werk in de Duitse farmaceutische industrie voort te zetten.

This is the only country where when you tell somebody about the danger of GMO they reply that they don't care. If they don't care of what they put in their own bodies, while should Monsanto

Moderne dag

Tegenwoordig wordt IG Farben erkend door zijn moderne namen, Bayer, BASF en Hoechst / Aventis.

Een overlevende van Auschwitz probeerde compensatie van Bayer te krijgen vanwege de medische experimenten die ze daar onderging. Zoe Polanska Palmer, nu in de 80, was begin jaren 2000 te zien in een BBC-tv-documentaire.

Palmer was op 13-jarige leeftijd een gevangene in het kamp en zou vergast zijn als ze niet langer bruikbaar was als een experimenteel onderwerp. Ze kreeg veel tabletten en pillen waarvan aangenomen wordt dat ze in die tijd werden getest op anticonceptie.

Ze werd gered tijdens de Russische bevrijding van het kamp en vestigde zich vervolgens in Schotland. Ze zegt dat de persoon die haar op dat moment testte, Dr. Victor Capesius was, die voor Bayer werkte en Josef Mengele hielp met genetische experimenten met kinderen.

Ze heeft meerdere operaties ondergaan om te proberen de schade veroorzaakt door het testen ongedaan te maken, maar ze is onvruchtbaar gebleven en heeft nu kanker.

The British Government Has Colluded with Monsanto and Should Be Held Accountable in the International Criminal Court
Josef Mengele is verantwoordelijk voor veel van de uitgevoerde farmaceutische menselijke tests.

Terwijl de BBC de documentaire over Palmer maakte, namen ze contact op met Bayer voor een verklaring. Bayer zei: “Tussen 1925 en 1952 bestond er geen bedrijf met de naam Bayer, noch als een dochteronderneming van IG Farben noch als enige andere rechtspersoon. Bayer heeft te goeder trouw samengewerkt met de Duitse regering om een ​​fonds op te richten om degenen die hebben geleden te helpen. De bijdrage van het bedrijf aan dit fonds bedroeg meer dan 40 miljoen pond. “

Hoewel Bayer op dat moment een andere naam was, is dat geen excuus voor hun daden.

MONSANTO started 1901 to make saccharin (carcinogen?) . . . production based on chemicals including toxic polychorinated biphenyls (PCBs) & dioxin linked to liver damage, neurological, immune, endocrine, & reproductive systems. Best seller ROUNDUP kills every plant it touches, & Agent Orange used in Viet Nam. Now GMOs, genetically modified organisms . . . seeds . . . who ever controls seeds controls the world's food supply . . .

IG Farben, bij het creëren van Bayer, gaf hen eigendom dat ooit behoorde tot een Joodse begraafplaats. De Bayer-fabriek staat op dat land. De Coalitie tegen Bayer-Gevaren eiste dat het bedrijf zich verontschuldigde voor het verontreinigen van de begraafplaats en het aanbrengen van een plaquette ter herdenking van de plek.

In 1995 publiceerde Bayer een publieke verontschuldiging voor de betrokkenheid van het bedrijf bij de Holocaust.

 

Did You Know?  #Fruit #Veggies #Seed #Natural #Health

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥