web analytics
11:11 Dubbele getallen

Asscher solidair met Joden

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23545243/__Asscher_solidair_met_joden__.html

Nogal logisch met zijn achtergrond… hé, hé!

Asscher komt uit een Joodse familie van juristen en diamantairs uit de Amsterdamse wijk De Pijp. Zijn overgrootvader Abraham Asscher was een van de voorzitters van de Joodsche Raad. Vader Bram Asscher is een jurist en moeder Irene Asscher-Vonk is een voormalig hoogleraar arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Een broer van zijn moeder is de in 2004 overleden dirigent Hans Vonk. Een broer van zijn vader is Edward Asscher, de president-directeur van het familiebedrijf Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij en namens de VVD voormalig lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.
Asscher trouwde in 2005 en heeft drie kinderen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lodewijk_Asscher

Lees ook:   Rusland en nieuwe koude oorlog
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button