web analytics

Het vreemde verhaal van een Italiaan die 22 jaar lang verdween en niets ouder terugkwam

Dit verhaal wordt regelmatig gepubliceerd in verschillende bloemlezingen van afwijkende verschijnselen, maar helaas wordt nergens aangegeven in hoeverre het waar is en wie het als eerste heeft verteld.

0f73773ce2a28dc3f667d949f5595986 via Angel-Wings

In mei 1753 liep een man genaamd Alberto Gordoni , die werd beschouwd als een redelijk gerespecteerd lid van de samenleving en werkte als ambachtsman en tuinman in de stad Taconi, op Sicilië, Italië, door het stadsplein toen hij plotseling en op onverklaarbare wijze gewoon verdween. in het niets recht voor talrijke verbijsterde getuigen. 

Natuurlijk begonnen ze hem meteen te zoeken en onderzochten ze alle plaatsen en huizen in de buurt, maar Gordoni werd nergens gevonden. Ook waren er op deze plek geen greppels en andere holtes waarin hij vermoedelijk zou kunnen vallen. 

Alles zag er zo uit dat deze persoon op een gegeven moment bestond en binnen een seconde verdween hij gewoon van de aardbodem.

Dagen werden weken en weken werden maanden, maanden werden jaren, maar niemand zag Gordoni ooit, hij bleef vermist. Geleidelijk aan begonnen de stadsmensen hem te vergeten, en toen vergaten ze het helemaal.

En na 22 jaar verscheen Gordoni, zoals gezegd, plotseling op dezelfde plek waar hij verdween. Tegelijkertijd is hij, te oordelen naar zijn uiterlijk, in deze tijd nog geen jaar ouder geworden. 

Toen ze hem begonnen te vragen wat er met hem was gebeurd en waar hij zo lang was, stond Gordoni erop dat hij helemaal nergens verdween, en voor hem bestonden deze 22 jaar naar verluidt helemaal niet. 

Het duurde nog een aantal jaren voordat Gordoni eindelijk een plaatselijke priester, Mario genaamd, in vertrouwen nam om te vertellen wat er echt met hem was gebeurd. 

Lees ook:   Mysteries

Volgens Gordoni zag hij op de dag van zijn verdwijning een vreemde glinsterende tunnel voor zich en ging die binnen:

“Alberto viel plotseling in een tunnel en het bracht hem naar een” witte en dubbelzinnige “wereld. Er waren geen objecten, alleen bizarre accessoires. Alberto zag iets soortgelijks op een klein canvas bedekt met sterren en stippen, die elk op hun eigen manier pulseerden manier. 

Er was een lang wezen met lang haar dat Gordoni vertelde dat hij in de “scheur van tijd en ruimte” was gevallen en dat het heel moeilijk zou zijn om hem terug te krijgen. 

Alberto vroeg vurig om teruggave, maar het wezen had geen haast en begon hem te vertellen over de gaten die zich in het donker openen, over enkele witte druppels en gedachten die met de snelheid van het licht bewegen, over een ziel zonder vlees en een lichaam zonder ziel, over vliegende steden met eeuwig jonge inwoners.

Toen werd hij uiteindelijk teruggebracht naar de plek waar hij was, maar als hij volgens Gordoni’s gevoelens maximaal een half uur afwezig was, had hij niet verwacht dat er daadwerkelijk 22 jaar waren verstreken. 

Priester Mario was er blijkbaar van overtuigd dat Alberto Gordoni hem de waarheid vertelde en nam hem later mee terug naar de plaats waar Gordoni verdween en verscheen weer om te zien of daar weer iets zou gebeuren.

Toen ze daar aankwamen, verdween Gordoni plotseling weer, en dit keer voorgoed. Hij verscheen niet in een jaar, of na vele decennia. Omdat de verdwijning vlak voor Mario plaatsvond, sloeg hij een kruis en beval toen om deze plek te omheinen en noemde het de “Devil’s Trap”. 

Lees ook:   Dieren reageren op muziek

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button