web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Als je peuter nog niet praat, kunnen COVID-autoritairen de schuldige zijn

“Als je peuter nog niet praat, kan de pandemie de schuld zijn”,  luidt de titel van een   artikel  in de Wall Street Journal .

Sarah Toy, een verslaggever van het gezondheids- en medicijnbureau van de publicatie, schreef dat bij een toenemend aantal “baby’s en peuters spraak- en taalachterstanden worden vastgesteld” als gevolg van academische tegenslagen tijdens de viruspandemie, toen de economie gedwongen werd stil te leggen. 

Toy haalde nieuwe gegevens aan van het gezondheidsanalysebedrijf Truveta, dat 2,5 miljoen kinderen onder de 5 jaar analyseerde. Ze zei dat deze vertragingen tussen 2018-19 en 2021-22 gemiddeld 1,6 keer zo hoog waren, eraan toevoegend dat er een grote toename was in vertragingen bij 1-jarigen. 

Ze sprak met Dr. Caroline Martinez, een assistent-klinisch professor in gedragspediatrie bij Mount Sinai Health System in New York City, en verschillende logopedisten, die de schuld gaven aan sociaal isolement in combinatie met stress bij ouders als de belangrijkste oorzaken van de vertragingen. Hier is een fragment van wat Toy schreef:

“Sociaal isolement in combinatie met pandemische stress bij ouders heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de vertragingen, zeiden Martinez en logopedisten. Gezinnen begonnen minder snel met therapie of lieten hun kinderen evalueren tijdens de pandemie, zeiden ze, waardoor een achterstand van patiënten langer dan ooit ontstond. , ze zeiden.” 

De WSJ-journo haalde een onderzoek uit april aan waaruit bleek dat 80% van de 1.000 leden van de American Speech-Language-Hearing Association die met kinderen jonger dan 5 jaar werken, een toenemend aantal vertraagde taal- of gediagnosticeerde taalstoornisgevallen vonden in vergelijking met pre-pandemische trends . Veel van deze spraakpathologen zeiden ook dat er een toename was van kinderen met sociale communicatieproblemen. 

Lees ook eens:  Voedsel is geen zekerheid, maar nog niet iedereen is hiervan overtuigd...

Hoewel de gegevens verhelderend zijn, spijt het ons Toy te moeten mededelen dat de “pandemie” niet verantwoordelijk is voor de reden waarom een ​​generatie kinderen taalstoornissen heeft ontwikkeld. Waarom de journalist de politici, volksgezondheidsbureaucraten en lerarenvakbonden die woest eisten dat de regering werd afgesloten en de sluiting van scholen, buiten beschouwing liet, is een grote zorg. 

Zoals we hebben gezien, worden Covid-autoritairen, zoals Anthony Fauci, ontkenners van de waarheid en de grootste bron van verkeerde informatie over wat er enkele jaren geleden werkelijk is gebeurd, terwijl ze wanhopig proberen de geschiedenis te herschrijven vanwege de mislukte reactie die nooit had mogen plaatsvinden. inclusief de sluiting van de economie en de sluiting van scholen. 

En natuurlijk is er dit:

Er is een herwerking van de WSJ-kop nodig:  “Als je peuter nog niet praat, kunnen de COVID-autoritairen de schuldige zijn.” 

Bron

Pandemische stress bij de ouders?
Oftewel hen is een absurde angst aangejaagd dat stress kostte…
klopt…
Maar neemt niet weg dat de ouders juist dan vaker met een kind zouden praten en spelen!
Ja toch…of zat men nog vaker op de mobiel te loeren!?
Ja sorry ik zie teveel ouders achter een kinderwagen lopen met hun mobiel in de hand en  die nul communicatie hebben richting hun eigen kind.., echt vreselijk!
Dat zorgt voor idem een intense achterstand, maar niet alleen met praten!
Ook psychisch!
Misschien dat men nog meer in de mobiel dook… dankzij de angst die de media mensen aanjoeg…?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥