27 januari 2021

 

Dader Groninger hiv-zaak aan de slag als verpleger

Dader Groninger hiv-zaak aan de slag als verpleger

Straatnaambord van de Colijnlaan in Groningen. In een woning aan deze laan vonden seksfeesten plaats waarbij de homoseksuele bezoekers zouden zijn ingespoten met hiv-besmet bloed. © anp.
Peter M., de Groningse verpleegkundige die veroordeeld is vanwege het injecteren van met hiv-besmet bloed bij mannen, werkte na zijn celstraf weer als verpleegkundige. Het Regionaal Tuchtcollege in Amsterdam vindt dat M. zijn beroep heeft onteerd en geschaad en dat hij zijn baan moet neerleggen.

Het gerechtshof in Leeuwarden deed in 2010 uitspraak in de zogenoemde Groningse hiv-zaak. Derde van rechts is verdachte Peter M. © anp.
In de Groninger hiv-zaak zijn de twee hoofdverdachten, Peter M. en Hans J., veroordeeld tot respectievelijk 12 en 9 jaar gevangenisstraf. Ze kregen deze straffen omdat ze in de periode 2005-2007 tijdens seksfeesten in Groningen andere mannen zouden hebben besmet met het hiv-virus, dat aids kan veroorzaken. Vier mannen raakten daadwerkelijk besmet met het virus, volgens het gerechtshof in Leeuwarden doordat ze geïnfecteerd bloed ingespoten kregen.

Omscholen
M. kwam in 2012 vervroegd vrij en liet zich omscholen tot wijkverpleegkundige. Hij werkte in die hoedanigheid bij twee werkgevers. Bij beide sollicitaties zei hij niets over zijn veroordeling, maar er werd ook niet naar gevraagd. Ook hoefde hij geen Verklaring Omtrent het Gedrag te laten zien.

De Groninger vindt het zelf onzin dat hij niet als verpleger mag blijven werken. Hij stelt dat de strafbare feiten die hij pleegde in privésfeer plaatsvonden en dat het niets te maken had met zijn werk.

Lees ook:   Vliegtuig ongeluk in Iran - wiens schuld?

wmpl_unsure

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4260158/2016/03/09/Dader-Groninger-hiv-zaak-aan-de-slag-als-verpleger.dhtml

Gezellig zo eentje naast je bed? Dit is toch niet normaal…?
Hoezo nog een baan voor zo een, geef hem ook zo een shotje…

Gerelateerde berichten