web analytics

Wat artsen niet willen dat u weet over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken

Wat artsen niet willen dat u weet over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken

Je hebt je misschien afgevraagd waarom artsen zo volhardend zijn als het gaat om je uitstrijkje en bekkenonderzoek. Je hebt je misschien ook afgevraagd waarom doktoren je geen informatie geven en je geen keuze bieden. Hier is wat informatie over pap-tests en bekkenonderzoeken die artsen u zelden vertellen:

Pap-tests – niet openbaar gemaakte informatie : Pap-tests detecteren abnormale cellen op uw baarmoederhals. Wat artsen u niet vertellen, is dat de resultaten van een uitstrijkje vaak onnauwkeurig zijn (tussen 10 en 60% van de uitstrijkjes is onnauwkeurig) en een vals positief resultaat zullen geven voor abnormale cellen als u onlangs geslachtsgemeenschap heeft gehad, een bad heeft genomen, een tampon heeft gebruikt, of een aantal van dergelijke dingen. Een abnormaal uitstrijkje betekent niet noodzakelijk dat u baarmoederhalskanker heeft, of dat u zelfs risico loopt op baarmoederhalskanker. ehealthmd.com/content/how-accurate-are-pap-smear-results

Baarmoederhalskanker – Niet openbaar gemaakte informatie: Artsen willen ook niet dat u weet hoe zeldzaam baarmoederhalskanker is. Uw kans om baarmoederhalskanker te krijgen is 1 op 13.699 (in ontwikkelde landen). Uw kans om elk jaar om te komen bij een auto-ongeluk is 1 op 6.535. Met andere woorden, u loopt meer dan twee keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk te overlijden dan dat u baarmoederhalskanker krijgt. Ook is de kans om baarmoederhalskanker te krijgen zelfs nog lager als u een vrouw van jonge tot middelbare leeftijd bent. http: //www.statcan.gc.ca/pub/82-003-x/2012001/article/11616/tbl/tbla-eng.htm

Extra kosten – niet openbaar gemaakte informatie: artsen kunnen extra kosten in rekening brengen voor pap-uitstrijkjes. Artsen willen niet dat u weet dat ze elke keer dat u instemt met een uitstrijkje, meer geld verdienen met uw bezoek. http: // www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/doctor/care/capitation.html

Lees ook:   Avondklok is onnodig, ineffectief en onacceptabel

Bimanuele examens – niet-openbaar gemaakte informatie: artsen voeren een bimanueel onderzoek uit (inbrengen van vingers in de vagina) samen met het speculumonderzoek. Wat artsen niet willen dat u weet, is dat er geen gegevens zijn die de relevantie van het bimanuele examen ondersteunen. Studies hebben aangetoond dat geen enkele afwijking ooit nauwkeurig is opgespoord door vingers in de vagina van een vrouw te steken. jwh.2010.2349 (applicatie / pdf Object

Plezier – Niet openbaar gemaakte informatie: Sommige artsen vinden het leuk om bekkenonderzoeken uit te voeren. Maar geloof mijn woord niet – lees zelf het standpunt van een mannelijke arts over bekkenexamens: https://forwomenseyesonly.wordpress.com/2012/09/09/the-other-side-of-the-speculum- a-male-doctor-point-of-view / (Heftig dit!!!!!!) shutup via Angel-Wings

Verdere tests – niet-openbaar gemaakte informatie: veel vrouwen die een vals-positief uitstrijkje krijgen, worden gestuurd voor verdere en meer invasieve tests. Dit leidt tot meer inkomen voor medische professionals, maar dit is ook waar verdere schade aan de baarmoederhals kan optreden door colposcopieën en onnodige biopsieën; resulterend in het risico van hevig bloeden, infectie, onherstelbare cervicale verminking, onnodige hysterectomieën en problemen met zwangerschap en bevalling, zoals het volgende bewijs aantoont:redface via Angel-Wings

Op basis van solide bewijs leidt regelmatige screening met de Pap-test tot aanvullende diagnostische procedures (bijv. Colposcopie) en behandeling van laaggradige squameuze intra-epitheliale laesies (LSIL), met langdurige gevolgen voor vruchtbaarheid en zwangerschap . Deze schade is het grootst voor jongere vrouwen, die een hogere prevalentie van LSIL hebben, laesies die vaak verdwijnen zonder behandeling. Schade wordt ook verhoogd bij jongere vrouwen omdat ze een hoger percentage fout-positieve resultaten hebben. Omvang van het effect: aanvullende diagnostische procedures werden uitgevoerd bij 50% van de vrouwen die regelmatig uitstrijkjes ondergingen. ​ ​ Het aantal met verminderde vruchtbaarheid en zwangerschapscomplicaties is onbekend. http: //www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/cervical/HealthProfessional/page1/AllPages#Section_133

Lees ook:   Misbruik pedofielen met Nederlandse kinderen

Dus, zoals u kunt zien, zijn er veel goede redenen waarom uw arts u geen informatie en een keuze wil bieden met betrekking tot bekkenonderzoeken en pap-tests. Doe je onderzoek, bescherm je gezonde geest en lichaam.

https://forwomenseyesonly.com/2012/11/13/what-doctors-dont-want-you-to-know-about-pap-tests-and-pelvic-exams/

Ik (AngelWings) zeg niet dat je die onderzoeken niet moet doen, maar hou het (de arts – ziekenhuis)en dit bericht  wel in je achterhoofd! Er wordt veel verdiend in de gezondheidszorg en het moet niet zo zijn dat men misbruik maakt van een best gevoelige situatie!
Dit geldt voor allerlei medische onderzoeken en operaties etc ook bij een tandarts!
Denk goed na over de gevolgen van wat je dan ook moet ondergaan.
In de zenuwen en shock bij slechte berichtgeving is men geneigd alles te laten gebeuren zonder nadenken want… het is al zo erg.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button