web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Wat artsen niet willen dat u weet over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken

Wat artsen niet willen dat u weet over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken

Je hebt je misschien afgevraagd waarom artsen zo volhardend zijn als het gaat om je uitstrijkje en bekkenonderzoek. Je hebt je misschien ook afgevraagd waarom doktoren je geen informatie geven en je geen keuze bieden. Hier is wat informatie over pap-tests en bekkenonderzoeken die artsen u zelden vertellen:

Pap-tests – niet openbaar gemaakte informatie : Pap-tests detecteren abnormale cellen op uw baarmoederhals. Wat artsen u niet vertellen, is dat de resultaten van een uitstrijkje vaak onnauwkeurig zijn (tussen 10 en 60% van de uitstrijkjes is onnauwkeurig) en een vals positief resultaat zullen geven voor abnormale cellen als u onlangs geslachtsgemeenschap heeft gehad, een bad heeft genomen, een tampon heeft gebruikt, of een aantal van dergelijke dingen. Een abnormaal uitstrijkje betekent niet noodzakelijk dat u baarmoederhalskanker heeft, of dat u zelfs risico loopt op baarmoederhalskanker. ehealthmd.com/content/how-accurate-are-pap-smear-results

Baarmoederhalskanker – Niet openbaar gemaakte informatie: Artsen willen ook niet dat u weet hoe zeldzaam baarmoederhalskanker is. Uw kans om baarmoederhalskanker te krijgen is 1 op 13.699 (in ontwikkelde landen). Uw kans om elk jaar om te komen bij een auto-ongeluk is 1 op 6.535. Met andere woorden, u loopt meer dan twee keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk te overlijden dan dat u baarmoederhalskanker krijgt. Ook is de kans om baarmoederhalskanker te krijgen zelfs nog lager als u een vrouw van jonge tot middelbare leeftijd bent. http: //www.statcan.gc.ca/pub/82-003-x/2012001/article/11616/tbl/tbla-eng.htm

Extra kosten – niet openbaar gemaakte informatie: artsen kunnen extra kosten in rekening brengen voor pap-uitstrijkjes. Artsen willen niet dat u weet dat ze elke keer dat u instemt met een uitstrijkje, meer geld verdienen met uw bezoek. http: // www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/doctor/care/capitation.html

Bimanuele examens – niet-openbaar gemaakte informatie: artsen voeren een bimanueel onderzoek uit (inbrengen van vingers in de vagina) samen met het speculumonderzoek. Wat artsen niet willen dat u weet, is dat er geen gegevens zijn die de relevantie van het bimanuele examen ondersteunen. Studies hebben aangetoond dat geen enkele afwijking ooit nauwkeurig is opgespoord door vingers in de vagina van een vrouw te steken. jwh.2010.2349 (applicatie / pdf Object

Plezier – Niet openbaar gemaakte informatie: Sommige artsen vinden het leuk om bekkenonderzoeken uit te voeren. Maar geloof mijn woord niet – lees zelf het standpunt van een mannelijke arts over bekkenexamens: https://forwomenseyesonly.wordpress.com/2012/09/09/the-other-side-of-the-speculum- a-male-doctor-point-of-view / (Heftig dit!!!!!!) shutup AnGel-WinGs.nl

De andere kant van het speculum: het standpunt van een mannelijke arts

 • Houd je onderbroek vast en lees wat een dokter te zeggen heeft over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken. Wat volgt is een opmerking van Blogcritics.org, geschreven door een arts die een eerlijk en volledig mannelijk standpunt onthult (Waarschuwing: kan voor sommige lezers verontrustend zijn):
  7 april 2010 om 4:08 uur

  Hallo,

  Ik heb hier verschillende berichten gelezen en wilde gewoon een paar dingen van mijn borst krijgen. . .

  Ik ben zelf dokter, in een kleine stad in het middenwesten. Ik zit in een specialiteit waar we geen bekkenonderzoeken doen, maar ik ben natuurlijk getraind in hoe ik ze moet doen tijdens mijn medische opleiding. Ik heb er om een ​​aantal redenen altijd last van gehad, maar het man/vrouw-ding was oorspronkelijk het belangrijkste. Ik kreeg altijd een kleine, geheime kick van het doen van een bekkenonderzoek (of een borstonderzoek trouwens) bij een aantrekkelijke vrouw. Omdat ons werd verteld dat ‘het niet seksueel is’, ‘het is gewoon een medische ingreep, niets seksueels, geen reden om seksuele gedachten te hebben’, dacht ik dat ik raar was. Ik maakte me niet zoveel zorgen omdat ik wist dat ik niet naar een gebied ging waar ik examens zou doen, maar…

  Toen, tijdens mijn residentie, werkte ik met veel dokters in de gemeenschap en ontdekte dat het voor de meesten van hen op zijn minst gedeeltelijk seksueel was: ze zaten rond in de lounges en zo en bespraken soms de anatomie van mooie vrouwen die Ik was bij twee gelegenheden geweest en besprak in het bijzijn van mij en alle anderen de seksuele anatomische kenmerken van vrouwen die in het ziekenhuis werkten, verpleegsters en dergelijke die wederzijdse kennissen waren. Ik was geschokt! Ik moet ook zeggen dat veel doktoren, toen ik ernaar vroeg (omdat ik er last van had), erover spraken als: “Oh, het is gewoon weer een test die je moet doen, nogal saai eigenlijk.”

  Toch is het onontkoombare feit dat een man graag naar een naakte vrouw kijkt. Periode. Artsen zijn niet anders. Ze kijken ook graag naar naakte vrouwen. Dus als ze BETAALD worden om – ik bedoel, echt KIJKEN – naar de geslachtsorganen van een vrouw te kijken, en nog beter, ze mogen ze aanraken, nou… Des te beter! Ik zeg niet dat doktoren alleen maar examens doen om een ​​seksuele kick te krijgen, omdat de omstandigheden echt geen volledige seksuele ervaring toelaten, maar dat ze de keuze krijgen tussen een longonderzoek bij een 80-jarige man of een bekkenonderzoek bij een aantrekkelijke 30-jarige vrouw, ik zou zeggen dat de meeste dokters VEEL liever het laatste zouden doen. Ze zijn ook maar mensen. Ze zouden ronduit ontkennen dat ze dergelijke gedachten hebben (in de meeste gevallen), maar diep van binnen ZIJN het tenslotte mannen.

  Dus ik denk dat een deel van wat dokters ertoe aanzet om vrouwen aan te sporen meer te testen, is dat ze het stiekem wel leuk vinden om te doen. Het geld doet geen pijn (ze worden ervoor betaald). In termen van uitstrijkjes die niet nodig zijn voor post-hysterectomie vrouwen, weten ze waarschijnlijk ook vaak gewoon niet – er zijn verschillende dingen in mijn specialiteit die huisartsen de hele tijd verkeerd doen, ook al zouden ze beter moeten weten. De ACOG beveelt aan dat vrouwen, zelfs zonder uitstrijkjes te maken, regelmatig bekkenonderzoeken ondergaan om te screenen op verschillende vormen van kanker die een zeer klein risico vormen. Ik weet zeker dat een deel daarvan gewoon de “hyperscreening” is waar we in zijn gezogen, een deel is het geld, en een deel is de mannelijke dominantie van vrouwen (geeft je een geweldige kans om daar te staan, volledig gekleed, met een vrouw die naakt is en zich in een kwetsbare positie bevindt),

  Mijn vrouw (mijn tweede vrouw) en ik zijn vorig jaar getrouwd, net over de 50 (voor ons allebei). Ze had bijna 20 jaar geleden een hysterectomie (voor goedaardige ziekte). Voordat we trouwden, werd ze op een dag een beetje grappig, en toen ik vroeg wat er aan de hand was, gaf ze toe dat ze een afspraak had moeten maken om ‘mijn uitstrijkje te halen’, wat ze zich schuldig voelde omdat ze de afgelopen jaren had gemist. Ik vertelde haar dat ze er geen meer nodig had, en ze vertelde me dat ik ongelijk had, dat haar gyn haar had verteld dat ze ze WEL JAARLIJK nodig had, ook al had ze een hysterectomie gehad. Ik liet haar het onderzoek zien en haalde haar over om nooit meer terug te gaan naar die gyn.

  Later, als ik zelf naar haar gegevens kijk, zie ik dat er een paar jaar geleden een kleine cyste uit haar rug is verwijderd. De chirurg deed een volledig bekkenonderzoek als onderdeel van het lichamelijk onderzoek vóór de operatie. Een ZEER compleet bekkenonderzoek. Dat was niet nodig (hij noteerde niets anders dan long-, hart-, borst- en bekkenonderzoek op zijn H & P-rapport). Een paar jaar later liet ze een kleine cyste uit haar schouder verwijderen. DIE chirurg (een andere) deed een volledig borstonderzoek als onderdeel van haar H&P. Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis, met al die doktoren (zij is administratief). Ze had vorig jaar haar eerste colonoscopie en de GI-dokter deed een volledig bekkenonderzoek als onderdeel van haar examen. Nogmaals, geen medische reden om dat te doen. Ze is niet onaantrekkelijk (geen knaller van een tijdschriftmodel, maar aantrekkelijk – ik denk dat ze de aantrekkelijkste vrouw ter wereld is,

  In mijn kantoor doe ik nu een kleine studie. Ik heb vrouwen die binnenkomen (als patiënt of als gezinslid van een patiënt) tussen de 30 en 60 jaar, die een hysterectomie hebben gehad, gevraagd of ze doorgingen met het maken van uitstrijkjes/bekkenonderzoeken en of hun arts ze nog steeds heeft aanbevolen. ze hebben. Ik rangschik ze als “aantrekkelijk”, “niet onaantrekkelijk” of “onaantrekkelijk”, wetende dat dit een oordeel is en niet echt pc (maar degenen die ik als “onaantrekkelijk” heb beoordeeld, denk ik dat iedereen het daarmee eens is, zijn echt niet aantrekkelijk). Tot nu toe heb ik 14 vrouwen gehad die ermee instemden mijn vragen te beantwoorden, en de resultaten hebben me verbluft: van de 4 onaantrekkelijke kregen ze allemaal te horen dat ze geen uitstrijkjes/bekkenonderzoeken meer nodig hebben vanwege hun hysterectomie (ook al ten eerste was de hyst’y voor kanker, wat betekent dat ze WEL door moet gaan met examens). Van de 4 “niet onaantrekkelijk” hebben er 3 onregelmatig paps/bekkens gehad (niet jaarlijks maar in ieder geval om de paar jaar), en 2 vertelden me dat hun dokter hen had verteld dat ze ze nodig hadden, in één geval “jaarlijks” (en haar dokter was dezelfde die 2 van de onaantrekkelijke vertelde om zich niet meer bezig te houden met examens, inclusief de 1 die kanker had gehad) – de andere 2 hebben het nooit gevraagd en kregen nooit iets te horen van hun dokter. Van de “aantrekkelijke” degenen (die allemaal hyst’y hadden voor een goedaardige ziekte), hebben slechts 2 doorlopende paps / bekkens, maar ze vertelden me allemaal dat hun dokters hen voortdurend vertelden dat ze regelmatig moesten komen voor examens, inclusief uitstrijkjes en bekkenonderzoeken (interessant genoeg hadden ze op 1 na allemaal dezelfde arts die 2 onaantrekkelijke dames had gezegd niet terug te komen). De (vorige) gyn van mijn vrouw had tegen een van de onaantrekkelijke dames gezegd geen paps/bekkens meer te hebben,

  Maak daar uw eigen oordeel, maar dat is nog een reden om sceptisch te zijn over pogingen om vrouwen regelmatig examens te laten doen. Als ik een vrouw was, zou ik voor zo’n examen nooit naar een mannelijke dokter gaan.   http://blogcritics.org/unnecessary-pap-smears/

Verdere tests – niet-openbaar gemaakte informatie: veel vrouwen die een vals-positief uitstrijkje krijgen, worden gestuurd voor verdere en meer invasieve tests. Dit leidt tot meer inkomen voor medische professionals, maar dit is ook waar verdere schade aan de baarmoederhals kan optreden door colposcopieën en onnodige biopsieën; resulterend in het risico van hevig bloeden, infectie, onherstelbare cervicale verminking, onnodige hysterectomieën en problemen met zwangerschap en bevalling, zoals het volgende bewijs aantoont:redface AnGel-WinGs.nl

Op basis van solide bewijs leidt regelmatige screening met de Pap-test tot aanvullende diagnostische procedures (bijv. Colposcopie) en behandeling van laaggradige squameuze intra-epitheliale laesies (LSIL), met langdurige gevolgen voor vruchtbaarheid en zwangerschap . Deze schade is het grootst voor jongere vrouwen, die een hogere prevalentie van LSIL hebben, laesies die vaak verdwijnen zonder behandeling. Schade wordt ook verhoogd bij jongere vrouwen omdat ze een hoger percentage fout-positieve resultaten hebben. Omvang van het effect: aanvullende diagnostische procedures werden uitgevoerd bij 50% van de vrouwen die regelmatig uitstrijkjes ondergingen. ​ ​ Het aantal met verminderde vruchtbaarheid en zwangerschapscomplicaties is onbekend. http: //www.cancer.gov/cancertopics/pdq/screening/cervical/HealthProfessional/page1/AllPages#Section_133

Dus, zoals u kunt zien, zijn er veel goede redenen waarom uw arts u geen informatie en een keuze wil bieden met betrekking tot bekkenonderzoeken en pap-tests. Doe je onderzoek, bescherm je gezonde geest en lichaam.

https://forwomenseyesonly.com/2012/11/13/what-doctors-dont-want-you-to-know-about-pap-tests-and-pelvic-exams/

Ik (AngelWings) zeg niet dat je die onderzoeken niet moet doen, maar hou het (de arts – ziekenhuis)en dit bericht  wel in je achterhoofd! Er wordt veel verdiend in de gezondheidszorg en het moet niet zo zijn dat men misbruik maakt van een best gevoelige situatie!
Dit geldt voor allerlei medische onderzoeken en operaties etc ook bij een tandarts!
Denk goed na over de gevolgen van wat je dan ook moet ondergaan.
In de zenuwen en shock bij slechte berichtgeving is men geneigd alles te laten gebeuren zonder nadenken want… het is al zo erg.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥