web analytics

‘Meat of the future’: KFC naar ‘3D bioprint’ vlees met ‘dierlijke vleescellen’

MOSCOW – KFC werkt samen met een Russisch bioprintbedrijf om 3D-geprinte kipnuggets naar de tafel te brengen.

Het door het laboratorium gemaakte kippenvlees, bedacht als het “vlees van de toekomst”, is het antwoord van KFC op de groeiende belangstelling voor een gezonde levensstijl, de stijgende vraag naar alternatieven voor vlees en de toenemende behoefte om milieuvriendelijkere methoden voor voedselproductie te ontwikkelen.

Het is ook de volgende stap van KFC om een ​​”restaurant van de toekomst” te creëren.

De Russische partner van het kippenbedrijf, 3D Bioprinting Solutions, ontwikkelt additieve bioprinttechnologie met kippencellen en plantaardig materiaal om de smaak en textuur van kippenvlees na te bootsen, waarbij bijna geen dier bij het proces betrokken is.

Voorzien van de noodzakelijke ingrediënten van KFC, zoals paneermeel en kruiden, streeft het in het laboratorium geproduceerde vlees naar de kenmerkende KFC-smaak.

“3D-bioprinttechnologieën, die aanvankelijk algemeen erkend werden in de geneeskunde, winnen tegenwoordig aan populariteit bij de productie van voedingsmiddelen zoals vlees”,  zegt  Yusek Khesuani, medeoprichter van 3D Bioprinting Solutions. “In de toekomst zal de snelle ontwikkeling van dergelijke technologieën ons in staat stellen om 3D-geprinte vleesproducten toegankelijker te maken en we hopen dat de technologie die het resultaat is van onze samenwerking met KFC zal helpen om de lancering van celgebaseerde vleesproducten te versnellen. op de markt.”

In de verklaring somde de kippenfranchise de voordelen op van het gebruik van de bioprintmethode, waaronder de afwezigheid van verschillende additieven die traditioneel in de landbouw en veeteelt worden gebruikt en de ethiek van een productieproces dat beweert geen schade toe te brengen aan dieren.

Lees ook:   Media manipulatie

Het bedrijf benadrukte ook dat bioprinting een milieuvriendelijke procedure blijft om te produceren dan de standaardmanier om kippenvlees te produceren.

“De technologie van het verbouwen van vlees uit cellen heeft een minimale negatieve impact op het milieu, waardoor het energieverbruik met meer dan de helft kan worden verminderd, de uitstoot van broeikasgassen 25 keer kan worden verminderd en 100 keer minder land kan worden gebruikt dan de traditionele vleesproductie op de boerderij. , ”Aldus de verklaring, afkomstig van een onderzoek van het American Environmental Science & Technology Journal.

Dit is zeker niet de eerste keer dat we over 3D-geprint vlees horen. Eerder deze maand kondigde een Israëlische startup zijn eerste 3D-geprinte plantaardige steak aan, geïnnoveerd door 3D-vleesprinttechnologie.

Na de opkomst van alternatieve vleesopties in  markten  en  fastfoodketens , wil 3D-geprint vlees de nieuwe creatie zijn die technologie en voedingsformuleringen combineert om een ​​nieuwe categorie ‘vlees’ te presenteren.

(Las ook al ergens dat ze menselijk dna in dat vlees gaan stoppen, de zieke fuckers… mocht het waar zijn!)
https://www.fox6now.com/news/meat-of-the-future-kfc-to-3d-bioprint-meat-using-animal-flesh-cells

Niets verbaast me nog tegenwoordig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button