web analytics

11 Helende drankjes voor verkoudheid

11 Helende drankjes voor verkoudheid

turmeric ginger tea recipe with cinnamon, lemon and honey. This winter tea recipe is a healthy detox tea perfect for when you are under the weather with a cold or flu.
Om kwaal “in de knop” te onderdrukken, kunt u het doen zonder antibiotica en op tijd, om de ziekte te voorkomen of te verhelpen met helende drankjes, waarvan de voordelen zijn getest door onze grootmoeders. We presenteren u 11 van deze  remedies.

1. Warme thee met honing en citroen. Als je verkouden bent, bereid je eerst een kop slappe zwarte of groene thee, voeg 1 theelepel toe. -honing en een paar plakjes citroen. Het is heel belangrijk om geen honing en citroen aan heet kokend water toe te voegen, om hun nuttige stoffen te behouden, dus de thee wat laten afkoelen en dan toevoegen.

2. Frambozenthee met lindebloemen. Maak van gedroogde lindebloemen thee, voeg droge bessen en frambozenbladeren toe. En laat het 30 minuten staan. Als er geen frambozen zijn, is frambozenjam voldoende.

3. Rozenbottelthee. Rozenbottels zijn een ideale bron van vitamine C. Gesnipperde gedroogde rozenbottels (3 el), giet 0,5 liter kokend water en laat in een thermoskan voor de nacht. In de ochtend, zeef en drink 1/2 kop 4 keer per dag 30 minuten voor de maaltijd.

4. Cranberry of cranberrysap. Veenbessen en rode bosbessen zijn gewoon unieke remedies met hun bacteriedodende eigenschappen. Om vruchtensap te maken, verpletter je veenbessen of rode bosbessen met suiker (3: 1). 2 el vermeng het mengsel met 0,5 liter warm water.

5. Hete melk met mineraalwater. Als u hoest, bereid dan warme melk met alkalisch water (Borjomi)(Of wat suiker). Deze drank helpt sputum af te voeren.

6. Melk met knoflook. Deze noodoplossing helpt je in één nacht op te staan. In warme melk moet je 10 druppels knoflooksap toevoegen en ’s nachts drinken.

Lees ook:   Duizenden overlijden na coronavaccinatie

7. Gestoofd fruit. Beproefd en bekend sinds de kindertijd, heeft een aftreksel van gedroogd fruit een herstellend en verzachtend effect voor verkoudheid. 100 g gedroogd fruit om te sorteren. Spoel alle gedroogde vruchten grondig in warm water. Kook eerst 30 minuten appels en peren tot ze zacht zijn, voeg suiker toe (3 eetlepels per 1 liter water), dan voeg je gedroogde abrikozen en pruimen toe en voeg 5 minuten voor het koken rozijnen en gedroogde abrikozen toe. In de afgewerkte compote kun je het sap van citroen of sinaasappel, honing toevoegen.

8. Gemberthee met citroen. Het helpt op koude herfstdagen, versterkt de immuniteit en verhoogt uw prestaties. 1 glas heet water gemengd met 1 el. honing, 1 el citroensap, 0,5 theelepel gehakte gemberwortel en een snufje kaneel. Je kunt een beetje droge gemalen muntblaadjes toevoegen aan de thee.

9. Glühwein. Een uitstekende koude remedie en gewoon een lekker, gezond, verwarmend drankje! Meng wat kruiden, voeg 100 ml water toe, breng aan de kook, haal van het vuur, laat 10 minuten staan. Stam. Snijd de sinaasappel in cirkels. Combineer wijn, kruidenbouillon, suiker en sinaasappelplakken. Breng alles aan de kook, maar kook het niet! Je kunt ook honing, appels, rozijnen toevoegen aan glühwein. Serveer warm. Het is beter om ’s nachts te drinken, meteen naar bed te gaan en een warm verwarmingskussen aan je voeten te leggen.

10. Kamille thee. Kamille is een mild ontstekingsremmend middel. In combinatie met lindebloemen en honing is een goede koude remedie. Theepreparatie: neem 1 theelepel. kamillebloemen en lindebloemen, brouw 1 kop kokend water, laat 20 minuten staan, zeef. Drink driemaal daags 1/3 kopje voor de maaltijd. Je kunt honing toevoegen.

Lees ook:   Grasmaaiende gemeenten

11. Thee met Echinacea-kruid. Echinacea is een bekend immunostimulerend, antiviraal en ontstekingsremmend medicijn. Bereiding van de thee: 1 eetlepel Echinacea-kruid giet 1/2 liter kokend water in een thermoskan en laat een nacht staan. Zeef, drink 3 keer per dag een half uur voor de maaltijd 1/3 kopje.

Читайте больше на https://www.prbn.ru/recipes/22824.html

Medicinal Teas and their uses are something everyone who is concerned about their health needs to learn. Our post explores the most popular varieties of Teas and iInfusions, and how you can use them to help heal & strengthen your body and mind.

Gerelateerde artikelen

Back to top button