...

27 oktober 2021

 

Vrouw overleden aan overdosis Cannabis

Ondanks scepsis van cannabiskenners, is de lijkschouwer die haar onderzocht “100 procent zeker” dat de primaire doodsoorzaak een marihuana-overdosis was.

Marijuana breeding gives you the exact strains you want and can make you some serious cannabis cash too.
Een lijkschouwer in Louisiana beweert dat een 39-jarige vrouw is overleden aan een overdosis THC. Deskundigen zijn sceptisch. De lijkschouwer zegt dat de vrouw stierf aan de allereerste marihuana-overdosis in de VS.

De officiële doodsoorzaak: THC of tetrahydrocannabinol, het belangrijkste ingrediënt in marihuana.

In een autopsieverslag vorige maand schreef de Johannes the baptist Coroner Dr. Christy Montegut dat hij naast THC geen ander medicijn in het systeem van de overleden vrouw vond.

“Het leek erop dat het allemaal door het THC gehalte was, omdat haar autopsie geen fysieke ziekte of aandoeningen toonde die de oorzaak van haar dood waren. Er was niets anders in de toxicologie te vinden – geen andere drugs, geen alcohol, “Montegut, die sinds 1988 de lijkschouwer van Johannes the Baptist is, vertelde “Er was niets anders.”

“We weten uit zeer goede enquêtegegevens dat Amerikanen miljarden keren per jaar cannabisproducten gezamenlijk gebruiken. Niet miljoenen keren, maar miljarden keren per jaar, “zei Keith Humphreys, een voormalig senior beleidsadviseur bij het kantoor van het Witte Huis voor Drugsbeleid.

“Dus, dat betekent dat als het risico van overlijden een op een miljoen zou zijn, we een paar duizend cannabisdoden per jaar zouden krijgen.” En dat is niet gebeurd.

Humphreys suggereerde ook dat schouwers de neiging hebben om een ​​medicijn of substantie in het onderzochte lichaam te ontdekken en het als de enige doodsoorzaak toe te schrijven zonder rekening te houden met andere tekenen van waarschijnlijke doodsoorzaken die er mogelijk ook zijn.

Maar Montegut blijft bij zijn beoordeling en zegt dat hij “100 procent zeker” is van het eindrapport.

“Ik heb zeker wat onderzoek gedaan voordat ik tot de conclusie kwam, dat dit de oorzaak van de dood was,” vertelde Montegut aan WWLT .

In het rapport van de lijkschouwer in Louisiana hebben mensen zich afgevraagd: kunt u daadwerkelijk een overdosis aan marihuana krijgen?

Na zijn onderzoek van het lichaam van de Louisiana-vrouw, concludeerde Montegut dat de vrouw waarschijnlijk genoeg THC-olie heeft verbruikt door dit te roken om een ​​hoge dosering in haar systeem te krijgen, waarvan Montegut denkt dat ze gestopt is met ademen, wat een aanval veroorzaakt die vergelijkbaar is met ademhalingsproblemen.

“Op hoge niveaus kan marihuana ademhalingsdepressie veroorzaken, wat een afname van de ademhaling betekent, en als het een hoog genoeg niveau is, kan het je doen stoppen met ademen,” legde Montegut uit.

Marihuana in Louisiana
Hoewel dit niet het eerste geval van een overdosis is waarbij THC betrokken is, treden dergelijke gevallen meestal op wanneer THC wordt gebruikt of gemengd met een ander geneesmiddel of andere stof.

In zijn officiële rapport noemde Montegut de THC-verbinding niet slechts als een bijdragende factor, maar in plaats daarvan als de primaire doodsoorzaak. Tot nu toe zijn er volgens het National Institute on Drug Abuse geen officiële rapporten geweest van tieners of volwassenen die uitsluitend aan marihuana stierven, en experts zijn vaak sceptisch over marihuana-gerelateerde sterftecijfers.

De marihuana-gerelateerde dood van de vrouw heeft een debat op gang gebracht over marihuanawetten in Louisiana en elders.

Hoewel Louisiana recreatief cannabisgebruik niet heeft gelegaliseerd, is medische marihuana sinds 1991 legaal daar.

In 2015 ondertekende de toenmalige Louisiana Regering Bobby Jindal een wetsvoorstel dat een kader creëerde voor de staat om medische marihuana aan patiënten te verstrekken, hoewel de staat het traag heeft uitgevoerd.

Alleen deze maand, is de staat erin geslaagd door een wet die het mogelijk maakt medische marihuana bij apotheken om cannabis inhalers te verkopen.

“Als je een 30-daagse THC-voorraad hebt met een inhalator, kun je gewoon blijven puffen,” zei Montegut, wat suggereert dat wetgevers de nieuwe rekening moeten heroverwegen. Humphreys was het daar niet mee eens, met het argument dat één geval van – vermeende – overdosis THC niet rechtvaardigde dat nieuwe wetten worden stopgezet die cannabis legaliseren.

Lees ook:   Armoede in Nederland, niet alleen qua geld!

“Laten we aannemen dat [de vrouw stierf aan THC] een feit is,” zei Humphreys. “Wat concludeer je dan? Het rechtvaardigt niet echt alles vanuit een beleidsoogpunt. Het is zo ongelooflijk onwaarschijnlijk. ”

Kun je overdrijven met marihuana?
Spoedopnames
hebben marihuana-gerelateerde bezoeken zien toenemen, vooral in staten als Colorado.

Sommige cannabisproducten die niet-psychoactieve effecten bevorderen, hebben meestal een te verwaarlozen hoeveelheid THC, zodat ze een persoon niet te high zullen krijgen. Maar hoe meer THC er is, hoe groter de kans dat de psychoactieve eigenschappen van een cannabisproduct worden geïnduceerd.

Maar kun je een overdosis aan marihuana krijgen?

Het toxicologische rapport van de overleden vrouw merkte op dat ze 8,4 nanogram per milliliter bloed had. Hoewel deskundigen het niet eens zijn geworden over een maximaal veiligheidsniveau van THC, zou het THC-gehalte in het lichaam van de vrouw niet voldoende geweest moeten zijn om een ​​overdosis te veroorzaken, zei Bernard Le Foll, een professor aan de Universiteit van Toronto die onderzoek doet naar verslaving.

Op basis van zijn onderzoek schat Le Foll dat de dodelijke dosis iets tussen de 100 en 1.000 keer hoger ligt dan wat werd aangetroffen in het bloed van de Louisiana-vrouw.

Volgens The Advocate hebben eerdere schattingen gesuggereerd dat een persoon meer dan 20.000 joints zou moeten roken om een ​​potentieel dodelijke THC-toxiciteit te bereiken.

Maar het is belangrijk op te merken dat het bijna onmogelijk is om te bepalen hoeveel THC de vrouw daadwerkelijk heeft ingenomen, aangezien de THC-niveaus snel in het lichaam verminderen, waardoor er alleen sporen van het oorspronkelijke aantal overblijven op het moment dat de autopsie voltooid was.

Ondanks de geruststelling van experts en beleidsmakers, valt niet te ontkennen dat het binnenkrijgen van te veel THC gevaarlijk kan zijn – zo gevaarlijk dat het tot de dood kan leiden⁠. THC is nog steeds een krachtige substantie en high raken als in zware  dronkenschap kan leiden tot “slechte trips”, die ongemakkelijke fysieke bijwerkingen kunnen hebben, zoals een hartritme verstoring, oncontroleerbaar schudden en zelfs angstaanvallen.

“Ik had het gevoel dat er iets vreselijk, vreselijk mis was. Voor mij was het erg fysiek. Ik voelde alsof er een zeer hete lava kubus reiste door mijn zenuwstelsel,”Morgan Rowe herinnerde aan haar eerste ervaring gebruik van een joint.

“Op het punt waar ik voelde dat de sensatie in mijn hart kwam …dacht ik echt dat ik een hartaanval zou krijgen”.

Terwijl Rowe herstelde van haar door cannabis geïnduceerde symptomen, is haar verhaal een perfect voorbeeld van de gevaarlijke bijwerkingen van marihuana. De kans op het ervaren van deze symptomen wordt nog verergerd door wat sommigen cannabis “green-outs” noemen, die CBC News vorig jaar meldde in de loop van de jaren dramatisch toegenomen is in de Canadese spoedeisende hulp.

In feite zeiden Canadese gezondheidsfunctionarissen dat het bezoek aan de ER in verband met overconsumptie van cannabis in de afgelopen vijf jaar bijna is verdrievoudigd.

– Melia Russell (@meliarobin) 4 november 2016

Sommige “hoogtepunten” kunnen een ernstig slecht beoordelingsvermogen veroorzaken en een persoon in een positie met verhoogd gevaar brengen. David Schmader, die met cannabis experts sprak voor zijn boek Weed: The User’s Guide , adviseert om gehydrateerd te blijven en een hapje te eten om de bloedsuikerspiegel te stimuleren en negatieve bijwerkingen gerelateerd aan THC-consumptie te bestrijden.

Ongeacht aan welke kant van het gangpad je staat als het gaat om het debat over de wiet, het lijkt een veilige vuistregel alles met mate te nemen.

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten