web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘Mensen vooral dik door armoede en stress’

 

‘Mensen vooral dik door armoede en stress’

Hoogleraar overgewicht Jaap Seidell was woensdagavond met onder andere bioloog Midas Dekkers te gast bij Pauw. Ze bespraken het feit dat Belgen over het algemeen dikker zijn dan Nederlanders, terwijl wij juist slanker worden.

Dekkers kwam met een theorie over katholieken en protestanten en de relatie tot overgewicht, maar volgens Seidell klopt dit niet. ‘Limburg, Drenthe, Groningen en Friesland zijn de provincies waar in Nederland de dikste mensen wonen. En in de randstad zijn dat met name de delen waar men het armst is. Ook speelt stress dan vaak een rol’, weet hij.

Dekkers bleef bij zijn standpunt. ‘Toevallig zijn de katholieke landen ook de arme landen’, gooit hij er nog tegenaan. ‘Maar Noord-Ierland is net zo dik als de rest van Ierland’, pareert Seidell de bioloog.

Vlaams presentatrice Margriet Hermans gaat op dezelfde voet verder als wat Seidell suggereerde. ‘Rijke mensen zijn niet zo vaak dik’. ‘Vroeger wel’, onderbreekt Seidell haar.

Volgens de hoogleraar zijn dikke mensen ook relatief vaker depressief en hebben ze last van slaapstoornissen. Mede de reden waarom de WHO woensdag de noodklok luidde over het toegenomen overgewicht in de wereld, behalve in Nederland.

Bron

Angel of Grief:

Het merendeel van de wereldbevolking met psychische klachten krijgt geen hulp. Dat leidt tot 800.000 zelfdodingen per jaar, zeggen wetenschappers. In veel ontwikkelingslanden worden aandoeningen als een depressie niet als ziektes erkend.

Lees ook eens:   Dagje Vechteling!

Psychische aandoeningen komen vaker voor dan kanker en hart- en vaatziekten. Ongeveer 14 procent van de zieken lijdt eraan. Toch wordt in ontwikkelingslanden slechts 10 procent van de mensen met een depressie, schizofrenie of angststoornis behandeld.

Hongersnood, oorlog en armoede zijn belangrijke oorzaken voor ernstige mentale klachten. In landen met deze problemen ontbreekt het vaak aan de middelen om de klachten te bestrijden. De wetenschappers zijn echter van mening dat met kleine investeringen veel psychisch leed voorkomen kan worden.

Bron

Niet te vergeten, het tekort aan vitamine D, te weinig zonlicht, veel zorgen, weinig geld=weinig leuke dingen in het leven, zoetstoffen waardoor men juist aankomt, dus kun je niet met vakantie, dan is er te weinig zonlicht en geld om nog wat leuks te ondernemen… dus uiteindelijk blijft er weinig over dan sombere dagen zonder vooruitzicht op wat leuks?
Te weinig geld voor kleding, bij vrouwen vaak nogal belangrijk is idem een reden dat men somber wordt.
Of toch maar een relatie aangaan met iemand waar je niet echt van houdt, omdat je dan minder armoede hebt…lijkt me idem een reden om depri te worden.

De regering gelooft dat iedereen 2000 euro netto per maand heeft..tjah dan red je het ook wel…Maar dit is niet realistisch natuurlijk.
Wat hebben ze weer een mazzel hé, de regering komt terug en ze nemen de zon mee…onvoorstelbaar…hadden ze die meegenomen op vakantie?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥