web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorPolitiek-Elite

‘NEDERLANDSE KONINGSHUIS IS DUURSTE VAN EUROPA’

‘NEDERLANDSE KONINGSHUIS IS DUURSTE VAN EUROPA’
Het Nederlandse koninklijk huis is het duurste van Europa. Die uitspraak deed D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold in het Kamerdebat over de begroting van onze royals. NRCnext checkte de claim en komt dat de conclusie dat die klopt.

De krant schrijft dat de Britse royals eigenlijk een forsere begroting voeren, maar sinds 2012 moeten zij hun kosten zelf dragen (uit de opbrengsten uit hun vermogen). Uit onderzoek van professor Matthijs blijkt dat de Oranjes bovenaan de lijst staan, met een prijskaartje van 39,9 miljoen dit jaar en 40,6 miljoen volgend jaar.

België komt tot 38,7 miljoen en in Noorwegen staat de teller op 34,4 miljoen. Grote vraag is wel wat het Spaanse koninklijk huis kost. Ze bungelen onderaan met 7,7 miljoen, maar dat kan niet kloppen. Er zijn zelfs berichten die reppen van een kostenplaatje van 80 miljoen, aldus de professor. Duidelijkheid daarover is er echter niet. En tot die tijd geldt het Nederlandse koninklijk huis dus als Duurste van Europa, aldus NRCnext.

De koning liet deze week nog weten af te zien van een deel van de loonsverhoging voor 2016. Ook was er in de Tweede Kamer veel te doen over de kosten van De Groene Draeck; het schip van prinses Beatrix. En daarbij komt ook nog dat er een kamermeerderheid is voor het betalen van belasting door de Oranjes die nu nog vrijgesteld zijn (zie ook video).

https://www.show.nl/showflits/2015/nederlandse-koningshuis-duurste-van-europa/

Wat is dan 30.000 extra, niet willen…?

🙂

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥