web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wetenschap & Ontwikkeling

Wetenschappers hebben een medicijn ontwikkeld dat de levensduur van honden verlengt: mensen zijn volgende

De komende jaren zullen er naar verwachting betaalbare medicijnen verschijnen die het leven van honden en mogelijk ook mensen kunnen verlengen.

Amerikaanse wetenschappers die onderzoek doen in het kader van het Dog Aging Project experimenteren met het medicijn rapamycine, oorspronkelijk gebruikt bij de behandeling van kanker. Er wordt aangenomen dat dit medicijn het immuunsysteem kan versterken, virussen, waaronder COVID-19, kan bestrijden en de levensverwachting van niet alleen honden, maar ook mensen kan verhogen.

Biotech-startup Loyal ontwikkelt ook medicijnen die gericht zijn op het verlengen van de levensduur van honden. Het is aangetoond dat LOY-001 effectief is bij het verlengen van de levensduur van honden van grote rassen en is goedgekeurd door de FDA. Dit medicijn beïnvloedt de niveaus van het hormoon IGF-1, dat geassocieerd is met lichaamsgrootte en lengte, wat een sleutelfactor kan zijn voor de levensverwachting, meldt newizv.ru .

LOY-002 en LOY-003 bootsen, ook in tests, het vasten na om de stofwisseling bij honden te verbeteren. Wetenschappers denken dat deze medicijnen tegen 2026 beschikbaar zouden kunnen zijn, waardoor de levensduur van honden met minstens een jaar zou kunnen worden verlengd.

Onderzoek naar de verlenging van het hondenleven suggereert dat vooruitgang op dit gebied ook kan worden toegepast op de verlenging van het menselijk leven. Het hoofd van de Loyal startup, Celine Halioua , beweert dat het werken aan medicijnen voor honden de eerste stap is in de richting van het ontwikkelen van middelen om het leven te verlengen en de menselijke gezondheid te verbeteren.

Lees ook eens:  Klimaatverandering of verschuift de magnetische Noordpool

Eerder werd gemeld dat experts producten noemden die het verouderingsproces versnellen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥