web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheWetenschap & Ontwikkeling

Ogen spiegels van de ziel en kijken in de ogen van een ander

Eyes the mirror of soul

(update)

In iemands ogen staren gedurende 10 minuten kan radicaal  je bewustzijn veranderen
Ze zeggen dat de ogen de vensters van de ziel zijn. Nu kan het zijn, dat de ogen van anderen de vensters in je eigen ziel zijn. Blijkbaar door te staren in de ogen van andere mensen voor langere tijd, kan je doen weg glijden in een veranderde staat van bewustzijn. Dit is niet een stelletje pseudo-wetenschappelijke onzin, er is wat wetenschap achter dit alles.

TheLook AnGel-WinGs.nl

Love love

Giovanni Caputo, een onderzoeker aan de Universiteit van Urbino, Italië, deed de ontdekking een paar jaar geleden na het vragen aan 50 vrijwilligers om te staren naar hun reflectie in een spiegel voor 10 minuten in een slecht verlichte kamer. Na ongeveer een minuut, begonnen ze trippy dingen te beleven.
( doe dit niet inclu drugsgebruik, lijkt me niet prettig nml! Ik ken het fenomeen zelf(zonder drugs!!!), ben nogal een dromerige staarster en zag ooit dingen gebeuren met een getekend zelfportret en ook via een spiegel in mijn slaapkamer…brr heel vreemd!)

Na een tijdje, hun gezichten leken te vervormen. Ze begonnen beelden van dieren, monsters, en zelfs familieleden te zien die allang verdwenen of overleden waren. Dit is een fenomeen dat bekend staat als ” vreemd-face illusie. “De effecten worden nog bizarder wanneer in plaats van een spiegel, je kijkt naar een ander persoon.

Spectacular Oil Paintings of Twinkling Eyes - My Modern Metropolis

 

Natalia

Gepubliceerd in Psychiatry Research , Caputo bracht 40 jonge volwassenen die tegenover elkaar in slecht verlichte kamer zaten bij elkaar. Ze werden 3.3 voet uit elkaar geplaatst. De kamer was zwak verlicht, maar niet zo zwak dat ze niet de fijnere gelaatstrekken konden zien. Kleur en beleving waren al afgenomen.

Lees ook:   Verborgen tv boodschappen

De helft van de groep keek elkaar direct aan. De andere helft werd teruggezet, starend naar de muur. De deelnemers was niet verteld waar het experiment over ging, maar werden geïnformeerd dat het een soort meditatie zou inhouden.

De resultaten waren behoorlijk indrukwekkend. Degenen die tegenover elkaar zaten, zeiden dat ze ervoeren een hoger niveau van kleurintensiteit. Lawaai leek harder te lijken dan het was. Tijd werd vertraagd en ze werd spacy. 90% zei dat het gezicht van hun partner werd vervormd. 75% zei dat ze monsters zagen en 15% zei dat ze gezichten zagen van hun -overleden- familieleden.

Tale of a Man by Matteo De Grandis (PH). Old man, guy, powerful face, intense eyes, Mirror of the Soul, wrinckles, expression, aged, a face that have lived with many stories to tell, portrait, photoOld man, powerful face, intense eyes, Mirror of the Soul, beard, expressive, expression, lines of life, wrinckles, a face with many stories to tell, portrait, photo b/w.

Caputo zegt dat de sensaties geven symptomen weer van dissociatie, die een afscheiding van iemands verbinding met de werkelijkheid beschrijft. Hij denkt dat deze hallucinatie een gevolg zijn van terugkeer naar deze realiteit na het aangaan van een dissociatieve toestand.

In beide gevallen, er is veel we kunnen leren over dit vreemde fenomeen.

Misschien neemt men zo via het paranormale zaken waar, die mediums en paragnosten ook zo ervaren, alleen op een iets andere wijze. Het lijkt op zwemmen in een leegte die gevuld wordt met vreemde beelden.

Hypnotic Blue eyes

De blik van die ander kan je namelijk treffen als een bliksemschicht en je diep in de ziel raken. Je weet op zo’n moment niet hoe snel je ergens anders heen moet kijken.

Hoe we iemand aankijken, speelt ook een rol tijdens het leggen van contacten en het opbouwen van een relatie. Wanneer we met iemand contact willen aanknopen, zullen we die ander eerst aankijken; we zullen meer kijken, naarmate men nauwer contact wensen. Pas wanneer de ander terugkijkt, hebben we oogcontact. Er zijn verschillende soorten oogcontact, samenhangend met verschillende soorten van (gewenste) relaties, bijvoorbeeld:

  • in gewoon alledaags contact zullen we oogcontact zoeken, door de ander aan te kijken en daarbij te glimlachen.
  • door een andere manier van aankijken wordt sexuele belangstelling gesuggereerd. (‘Ma, he’s making eyes at me!’). Daarbij is de glimlach vager en zachter, duurt de blik langer en zijn de oogpupillen groter;
  • schichtig kijken wordt ervaren als we iemand aankijken, zonder ons hoofd naar hem toe te keren en direct wegkijken als hij terugkijkt. Dit wordt als erg onprettig ervaren door een ander. Er wordt dan gezegd “Ik vertrouw hem niet want hij kijkt me niet oprecht in de ogen
  • verlegen kijken we als we de ogen neer slaan als een ander ons aankijkt.
  • staren of indringend kijken wordt gebruikt in een dominantie-relatie. Als “hoger”, “belangrijker” persoon mag je blijkbaar iemand die “lager” in de rangorde staat langer en doordringender aankijken, of juist helemaal niet aankijken.

https://www.lichaamstaal.nl/oogcontact.html

De knipoog wordt uitgevoerd als teken van samenzwering tussen de knipoger en de ontvanger. Jij en ik zijn bezig met iets waarvan alle anderen zijn uitgesloten. Tussen vreemdelingen heeft een knipoog heel vaak een zware seksuele betekenis omdat er de intentie van een ‘geheime’ band aan vast plakt.

Iemand die knipoogt, kan een ander laten weten dat hij hem of haar erg aardig vindt. Het kan ook een signaal zijn dat de ander hetgeen gezegd wordt niet zo serieus dient te nemen en ook een signaal van een stilzwijgende afspraak tussen twee personen.

https://www.smartvibes.be/tips/vrouwen-versieren-met-je-ogen/

The light of the body is the eye: if therefore thine eye be single, thy whole body shall be full of light --Mathew 6:22

The light of the body is the eye: if therefore thine eye be single, thy whole body shall be full of light –Mathew 6:22

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken