web analytics
11:11 Dubbele getallen

Waarom je als lichtwerker/empaat vaak aangevallen wordt

Waarom je als lichtwerker/empaat vaak aangevallen wordt, weerstand krijgt en hele groepen mensen je tegenwerken (ook familie en vrienden).
a5c41b07d6d475b4560efcf8f0e367f0 AnGel-WinGs.nl
Het leven van een lichtwerker/empaat is vaak niet een gemakkelijke. Een lichtwerker is vaak een persoon die al vele trauma’s doorlopen heeft, vele ongezonde familiestructuren heeft gekend. Vaak het zwarte schaap van de familie is, het buitenbeentje of juist degene die onvoorwaardelijk gaat voor de familie, terwijl het de rest maar weinig lijkt te interesseren. De lichtwerker/empaat is ondanks alles wat hij/zij mee heeft gemaakt over het algemeen positief. Ziet altijd het goede van situaties en mensen en geeft ook nooit op.
0c8638b4a7c9765fcde6fa2b2fa9a0c3 AnGel-WinGs.nl
Als lichtwerker/empaat ben je vaak geneigd om “broken people” en “toxic people” aan te trekken. Vaak heb je een ouder met persoonlijkheidsproblematiek en hierdoor trek je automatisch mensen aan met soortgelijke zielenpijn. Vaak herken je jezelf in zo’n iemand alleen ontbreken er essentiële eigenschappen. Waardoor je over jouw grenzen gaat.
cfccc84e5828e45d0b1110df877457e7 AnGel-WinGs.nl
Er een disbalans ontstaat in de vriendschap, jij geeft alles, al jouw energie, al jouw liefde en aan het einde van het verhaal kun je vaak een mes in jouw rug of totale afwijzing verwachten.
(Zeer pijnlijk als bewust mens die houdt van mensen om wie ze zijn!) Niet om wat ze pretenderen te zijn!)

Keer op keer lijkt dit te gebeuren. Tot we in gaan zien dat wij deze mensen niet kunnen helpen. En ook tot we onze eigen wond helen en daarmee deze mensen niet meer aan zullen trekken. Het zijn vaak mensen die op jouw energie meeliften, op jouw kennis en soms zelfs op jouw geld.

Wat je achteraf van zulke mensen te horen kan krijgen kan voor sommige lichtwerkers heel pijnlijk zijn. Vuiligheid, lelijkheid. Je wordt compleet afgebrand terwijl je letterlijk ALLES over had voor deze personen. Hoe kan dit toch?

Ook binnen onze eigen familiestructuren zitten deze mensen. Veel lichtwerkers hebben hier dan ook mee te maken en hebben moeite om er mee om te gaan. Want je kan toch niet een familielid loslaten? Je hebt een bloedband?

De vraag is; hoe ver laat jij het gaan? Hoeveel slechter laat jij je behandelen door dat familielid. Uiteindelijk gaat het om jou, jouw zelfvertrouwen, jouw leven. Als jij continue compleet af wordt gebrand is er geen sprake van liefde. Dan is diegene feitelijk een rivaal.

Hoe kan het dat vrienden en familie rivalen worden?

Deze mensen kunnen niet tegen het licht dat jij uitstraalt. Al het mooie en goede dat je doet. Ze zijn jaloers.

Ze blijven zelf hangen in negatief denken, negatief gedrag, verslavingen, schulden en armoededenken.

Jij was misschien even het lichtpuntje in hun leven.
Zij gunnen jou helaas niet wat je allemaal bereikt hebt.
(ook al denk jij dat het niets is in hun ogen is het teveel is alles teveel! Dat jij doet en bent! Helaas!)

Sommigen zullen zelfs proberen om te zorgen dat jij alles kwijtraakt wat je hebt bereikt. Zover gaat het!
Maken je zelfs kapot als het hen beter uitkomt…heel gevaarlijk die mensen zeker in vertrouwen!

En in sommige gevallen, vaak bij de sterkste lichtwerkers/empaten worden er groepen mensen (frontjes) opgetrommeld om hun verhaal te versterken en jou te verzwakken.

Zo kan het zijn dat die vriend, collega of dat familielid loopt te stoken tegen iedereen die je kent, jij als de slechte wordt gezien en je door vele mensen wordt aangevallen. Of die vriend of dat familielid dingen zegt als “iedereen vindt dit”. Dit zou jou als persoon kunnen verzwakken. Het gevoel dat iedereen tegen jou is. Het kan je radeloos maken.
Blijf hierbij aub sterk ook al is dat enorm moeilijk~!

Ik zie het echter vanuit een ander perspectief.
De sterke lichtwerker wordt aangevallen door meerdere personen omdat die ene persoon JOU niet in zijn eentje aankan. Hoe meer mensen er betrokken worden bij het front TEGEN jou, hoe zwakker de persoon (laat zien dat hij) is. En hoe sterker jij dus ook blijkbaar bent!

Probeer het voortaan dus als compliment te zien. En probeer dit soort gedrag te doorzien. Zodra mensen kliekjes gaan vormen om jou aan te vallen, laten ze zien dat ze zwak staan en jou niet alleen aandurven.
Heel belangrijk vergeet dit dus niet.

Dit soort mensen kun je het beste negeren. Door te reageren voedt je ze en het kost jou onnodig energie. Je zal er misschien wakker van liggen. Probeer kritiek/ persoonlijke aanvallen naast je neer te leggen. Het zegt vaak een hoop over die persoon.

Het zal je misschien pijn doen maar uiteindelijk kan je weer door met jouw leven.
Zie in dat je hier bent met een missie. Als lichtwerker zul je vaker worden aangevallen, hoe hoger je bezig bent qua niveau/bewustwording, hoe meer je van dit soort dingen zult ervaren.

Er zullen ook nog andere uitdagingen op jouw pad komen die jou persoonlijk triggeren. Alles om jou sterker te maken, om jou helder te maken maar ook om bepaalde mensen en zaken uit jouw leven te filteren.

Wat je dient te leren is dat je jouw waardevolle energie niet meer zult schenken aan dit soort zaken/mensen. Zodat je jouw energie kunt gebruiken om te doen waarvoor je hier bent gekomen.

Probeer te zien wat afleiding is en wat zuiver/puur is. Jij weet het, jij voelt het. Jouw intuïtie weet het vaak al. Vertrouw daarop.

Geschreven door:
Lees ook:   Hoe weet je of een gebeurtenis of mensen voor jou bestemd zijn?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button