web analytics

De wind als wapen van Enki en Enlil

In oude Mesopotamische teksten vinden we niet alleen beschrijvingen van massavernietigingswapens, maar ook hun daadwerkelijke gebruik. En wat bekend is geworden als de Grote Calamiteit, was natuurlijk het resultaat van de rivaliteit tussen de broers Enki en Enlil die millennia eerder was begonnen.

Maar tijdens dit specifieke conflict was het Enki’s zoon Marduk die de meest cruciale rol speelde. De noodlottige gebeurtenis wordt beschreven in een verscheidenheid aan oude teksten waaruit het wat en hoe, het waarom en wie kan worden geconstrueerd, gereconstrueerd en in context kan worden geplaatst. Die oude bronnen omvatten de Hebreeuwse Bijbel, want de eerste Hebreeuwse patriarch, Abraham, was een ooggetuige van de ontzagwekkende ramp. Originele archiefvertelling door WR Hobbs Bronnen: geselecteerde Sumerische en Babylonische teksten door Henry Frederick Lutz, Harrison Research Fellow in Semitics. Epic of Gilgamesh Erra Epos Zecharia Sitchin: The Wars of Gods and Men, The Lost Book of Enki en The End of Days Bedankt voor het bekijken van deze presentatie.

Lees ook:   Waarom zien aliens eruit als mensen

Gerelateerde artikelen

Back to top button