web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De gevestigde partijen die onze democratie nu al bijna een half jaar gegijzeld – FVD

 

Verscholen in de achterkamertjes van het Binnenhof houden de gevestigde partijen de democratie nu al bijna een half jaar gegijzeld. Ze zijn aan het “formeren”, zoals ze dat deftig noemen. Het is een proces dat kan rekenen op veel onbegrip en ergernis van de kiezer.

 

Alsof de formatie op zichzelf nog niet bevreemdend genoeg is, maakt gelijktijdig met de formatie een demissionair kabinet de dienst uit. Een kabinet dat al vóór de verkiezingen is afgetreden. Maar het regeert alsof het nooit eerder zoveel democratische legitimiteit heeft gehad: de meest ingrijpende plannen worden ten uitvoer gebracht, de meest radicale maatregelen worden afgedwongen.

 

Het tegenovergestelde zou het geval moeten zijn. Een demissionair kabinet hoort zich terughoudend op te stellen. Staatsrechtelijk mag het alleen op de winkel passen. Hoe kan het dan toch, zoals nu, nieuw beleid doordrukken?

 

Het antwoord is simpel.

 

Alles is al beklonken, het regeerakkoord al geschreven. Iedereen is het eigenlijk met elkaar eens. Van VVD tot en met GroenLinks – het partijkartel denkt op elk fundamenteel thema hetzelfde: méér immigratie, méér EU, méér klimaatoffers en méér overheidscontrole. De ideologische continuïteit is gewaarborgd.

 

Alleen de baantjes – die moeten nog worden verdeeld.

Goede mail van  FVD!
Waarheden die we nergens anders lezen.
Deze formatie moet stoppen, verkiezingen opnieuw…met meer controle dan ooit.
Als een regering niet gevormd kan worden binnen 6 maanden, zou men moeten overgaan tot nieuwe verkiezingen.

Dat zou een wet moeten zijn. Dit slaat nergens op natuurlijk.
Uberhaupt zouden ze moeten regeren met alles dat een zetel kreeg en zoals is gestemd door de bevolking.
Maar de bevolking neemt men niet al te serieus.

Lees ook:   Dr Peter Gøtzsche exposes big pharma as organized crime
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien