web analytics
...

Rutte vindt motie BIJ1 over coronastrategie ‘onbeschaafd’

Demissionair premier Mark Rutte heeft tegen het einde van het coronadebat in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar Kamerlid Sylvana Simons van BIJ1. Zij diende een motie in waarin zij onder meer stelde dat de coronastrategie van het kabinet “30.000 doden tot gevolg heeft gehad”. Rutte noemde dat “onbeschaamd en onbeschaafd”.

Simons verwijt het kabinet dat het ervoor koos het coronavirus “gecontroleerd te laten uitrazen”, en alleen te sturen op het voorkomen van overbelasting van de intensive care. Zij stelt dat daardoor veel meer mensen dan nodig ziek geworden en dat dit “de volksgezondheid ernstig heeft geschaad”. De motie werd door geen enkele andere partij gesteund.

Rutte sprak van een “verschrikkelijke” motie, die hem “enorm” heeft geraakt. “Wij kunnen wel tegen een stootje”, benadrukt hij. Maar hij wijst erop dat er ook mensen meekijken die “dag en nacht werken” om de pandemie het hoofd te bieden, en hiermee feitelijk van “dood door schuld van 30.000 mensen” worden beticht. “Je kúnt dit niet zo doen”, vindt hij.

Niets afwijkend gedaan

“Weet u wie er ook meekijken? De nabestaanden van die 30.000 mensen”, beet Simons de premier daarop toe. Zij benadrukte dat zij niemand persoonlijk de schuld geeft maar hield wel staande dat met een andere strategie om het virus nog meer in te dammen, wellicht veel leed voorkomen had kunnen worden.

Maar volgens Rutte volgt Nederland dezelfde strategie als de rest van Europa door maatregelen te nemen om de zorg en de kwetsbaren te beschermen. “We hebben niets vreemds gedaan, niets afwijkends.” Het aantal van 30.000 doden noemt hij “groot”, maar wel “relatief beperkt” ten opzichte van veel andere landen.

Lees ook:   Er is dus sprake van censuur in ons land

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/rutte-vindt-motie-bij1-over-coronastrategie-onbeschaafd/

Ja joh zo onbeschaafd, ik kan dan wel lachen om haar eigenlijk!
Ze pakt als een bij de lul wel bij zijn pootjes eh?
Whatever… 🙂 Ik zie haar meer als een wesp bij de regering..prik ze maar mooi lek Sylvana, want dat hebben ze verdiend!
Als bij, hé politie!
Niet dat ze morgen aan de deur staan, zo van ja maar, u zei dat…neennn, dat zei ik dus niet!

Trouwens ook lastig met al die censuur, je mag niet meer zeggen wat je denkt…

Hoe komt Rutte er dan achter als men bv een aanslag wil plegen tegen hem?
Niet slim of wel?
Njah zo snijden ze zichzelf weer in de vingers…zelf weten!
Of denken ze nu echt dat ze mensen door hen het zwijgen op te leggen, kunnen doen domdenken?
🙂 Nope gaat niet gebeuren.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button