web analytics
...
MysteriePolitiek-Elite

Je kunt borstkanker krijgen van desinfecterende handgel

Dus nu dat weer…angstaanjagend idee toch?

Dit is dus de media en het RIVM!

Het RIVM roept nogmaals op de handen met water en zeep te wassen en alleen als het niet anders kan handgel te gebruiken. Naarmate iemand namelijk meer handgel met ethanol gebruikt, neemt de kans op borstkanker ‘zeer licht’ toe, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/kans-op-borstkanker-neemt-zeer-licht-toe-bij-overmatig-smeren-van-handgel/

Een kans van 143.006 op 1.000.000

Vrouwen die geen handgel met ethanol gebruiken, hebben een kans van ongeveer 143.000 op 1.000.000 mensen om tijdens hun leven borstkanker te ontwikkelen. Vrouwen die een jaar elke dag tien keer handgel gebruiken, hebben een kans van 143.006 op 1.000.000 om tijdens hun leven borstkanker te ontwikkelen, becijferde het instituut.

 

Het gaat dus om 15 mensen extra per 1 miljoen mensen!!!!!!

Kans iets groter bij beroepsmatig gebruik handgel

Ook is gekeken naar de risico’s voor mensen die beroepsmatig veel in aanraking komen met handgels, zoals in de zorg. Bij hen is de kans op borstkanker iets groter dan bij consumenten, aldus het RIVM. Als zij een jaar lang 25 keer per werkdag handgel met ethanol gebruiken is er een kans van 143.015 op 1.000.000 om borstkanker te krijgen.

‘Was handen met water en zeep’

‘Was de handen met water en zeep. Dit is de beste manier om ziekteverwekkers te verwijderen. Gebruik desinfecterende handgel alleen wanneer er voor een langere tijd geen plek is om je handen met water en zeep te wassen en in bepaalde werksettings’, zegt het RIVM opnieuw.

‘Onderzoek naar ethanol’

Het RIVM heeft op verzoek van de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken de gezondheidsrisico’s van ethanol bevattende handgels onderzocht. Uit de resultaten blijkt verder dat het verhoogde gebruik van handgel met ethanol geen darmkanker of verminderde vruchtbaarheid veroorzaakt.

Lees ook:   Wc-stop in verzorgingstehuis

Zie hun rapport in deze :
https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/2021-0026.pdf

https://www.dvhn.nl/extra/RIVM-handen-wassen-echt-beter-dan-handgel-smeren-26865658.html

https://www.margriet.nl/gezondheid/kans-op-borstkanker-overmatig-gebruik-handgel/

Zo zie je maar…wat is er nu weer aan de hand met die handgels?
In anderhalf jaar tijd kan men dit testen
Hoe dan?

Totaal niet logisch dus dit hele verhaal.

Moeten we weer bang gemaakt worden oid?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept