web analytics
11:11 Dubbele getallen

E-mails onthullen plannen van Hunter Biden, medewerkers om een ​​turbulente wereld te veroveren … voor geld

De wereld stond in februari 2014 in brand en Joe Biden was de man van president Obama voor veel van de crises. Rusland had het Westen geschokt door de Krim-regio van Oekraïne binnen te vallen. Syrië is verwikkeld in een bloedige burgeroorlog met ISIS. En Irak werd opgeschrikt door een golf van terroristische bomaanslagen waarbij meer dan 100 burgers omkwamen.

Hunter Biden, de zoon van de vice-president, en zijn collega’s bij Rosemont Seneca Partners en aanverwante bedrijven vonden het de perfecte tijd om een ​​turbulente wereld te veroveren voor meer zaken, volgens e-mails op een Hunter Biden-laptopharde schijf die in december 2019 door de FBI in beslag werd genomen van een reparatiewerkplaats in Delaware.

Een van hun plannen was om zich te richten op de staatsfondsen van Amerika’s rijkste bondgenoten, van Oost-Europa tot het Midden-Oosten.

“Ik heb de laatste tijd onderzoek gedaan naar staatsinvesteringsfondsen in de hoop met een plan te komen om nog een grote beheerder (een fonds van meerdere miljarden dollars) toe te voegen aan het RSPI-platform, zonder te veel te vertrouwen op het Taft Hartley-kanaal,” Daniel McHale, de RSP Investments-directeur, schreef Hunter Biden en een collega genaamd Eric Schwerin in een e-mail van 3 februari 2014. RSP Investments was de makelaarstak van het Rosemont Seneca-imperium dat Hunter Biden hielp ontwikkelen.

“Ik denk dat dit ons op korte termijn extra cashflow zou opleveren en tegelijkertijd de kans op een grote toewijzing zou vergroten”, voegde McHale eraan toe. “Ook, vergelijkbaar met Taft Hartley-fondsen, is het een segment van de markt waar we een duidelijk voordeel kunnen hebben.”

De e-mail voegde een “lijst van de grootste staatsinvesteringsfondsen” ter wereld toe met een gecombineerd vermogen van meer dan $ 3 biljoen, van China en Rusland tot Saoedi-Arabië, Dubai en Qatar.

Lees ook:   Kinderen worden mishandeld door de staat!

Schwerin schreef terug om een ​​bijeenkomst te organiseren om het plan vooruit te helpen, terwijl hij waarschuwde dat Hunter Biden niet het soort vergunning voor financiële makelaars had dat rechtstreeks met de staatsinvesteringsfondsen kon werken.

“Laten u en ik een oproep doen om te praten over het bereiken van staatsinvesteringsfondsen”, schreef Schwerin. “Zoals u weet, kan Hunter, aangezien hij geen licentie heeft, namens RSPI geen direct marketing doen naar een van deze fondsen. Ik bel u later en dan kunnen we verder praten.”

De e-mail is een van de duizenden die de gedurfde ambitie uiteenzetten van Hunter Biden en zijn zakelijke collega’s om de naam Biden te verzilveren door buitenlandse landen, regeringen en bedrijven te benaderen, zelfs terwijl de vader van de jongere Biden Obama’s aanspreekpunt was voor een aanzienlijk deel van de buitenlands beleid van het land.

De odyssee van Hunter Biden met het Oekraïense aardgasbedrijf Burisma – een bedrijf dat door het Obama-Biden State Department als corrupt wordt beschouwd – is nu goed beschreven. Hunter Biden en een van zijn partners scoorden meer dan $ 3 miljoen aan vergoedingen voor die deal. Hetzelfde geldt voor de beroemde reis van Hunter Biden aan boord van de Air Force II van zijn vader naar Peking, China, waar hij een grote investeringsovereenkomst binnenhaalde.

Maar de e-mails op de laptop die de FBI in beslag nam, bieden nieuwe en ingrijpende details over de ambities van het zakenimperium van Biden en pogingen om contact op te nemen met, invloed uit te oefenen op of een beroep te doen op wereldleiders of hun vertegenwoordigers in Washington DC, vooral in de eerste maanden van 2014.

De toegang van de jongere Biden tot de officiële agenda’s van zijn vader en overheidsevenementen, zoals staatsdiners, speelde een rol bij de jacht op zaken.

Lees ook:   Mysterieuze gebeurtenissen Kennedy en Lincoln.

Hunter Biden correspondeerde bijvoorbeeld rechtstreeks met de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in de Verenigde Staten, Yousef-Al-Otaibi, over een zakelijke deal waarvoor hij hulp zocht.

“Meneer de ambassadeur, ik heb vandaag om 12.00 uur een vergadering over InfoSpan en vroeg me af of er een update is”, schreef Hunter Biden op 30 januari 2014 aan de ambassadeur in het Midden-Oosten. ‘Het spijt me dat ik u hiermee lastigval. Ik hoop dat alles goed is. Beste, Hunter.’

“Ik heb nooit meer iets gehoord, maar laat me nog een laatste wanhopige poging doen”, schreef de ambassadeur terug. Uiteindelijk kon de oude diplomaat voor zijn land niet helpen.

Een maand later nam Hunter Biden contact op met Francois Delattre, de nieuwe Franse ambassadeur bij de Verenigde Naties, om hulp te zoeken nadat de twee elkaar hadden ontmoet tijdens een officieel staatsdiner van Obama in het Witte Huis met de Franse president Hollande.

“Ik was er trots op dat ik bij het diner was betrokken omdat ik de kans had gehad om president Hollande te ontmoeten”, schreef de zoon van de vice-president op 27 februari 2014. “Ik weet niet meer of ik de gelegenheid had gehad om te vermelden dat mijn zakenpartner heeft een persoonlijke relatie met Ben Jenkins (info hieronder) die [sic] midden in een poging tot overname van TDF France zit.

‘We helpen Ben informeel door hem te helpen verschillende perspectieven te krijgen… Ik hoopte een paar minuten van je tijd te krijgen om je aan Ben voor te stellen.’

De Franse diplomaat stuurde Hunter Biden beleefd naar twee assistenten die “meer kennis zouden hebben van de Franse markten en de zakelijke omgeving dan ik.”

Lees ook:   Vliegmaatschappijen delen alles met overheid

Het team van Hunter Biden was ook van plan om te proberen de zoon van de vice-president begin 2014 een ontmoeting te bezorgen met de Chinese ambassadeur in de Verenigde Staten, nadat de reis naar Peking aan boord van Air Force 2 in december 2013 niet tot voldoende directe zaken had geleid.

“We bezorgen nu notities aan de ambassade voor het doel van de vergadering. Katie is ingediend bij de Chinese ambassadeur, in afwachting van feedback en bevestigen of timing mogelijk is”, verklaarde een e-mail van 27 januari 2014, een kopie van Hunter Biden. Er is geen indicatie of de bijeenkomst – een die onmiddellijke alarmbellen in de relatie tussen de VS en China zou hebben veroorzaakt – heeft plaatsgevonden.

Naarmate de jacht op buitenlandse dollars uitbreidde, breidde Hunter Biden zich uiteindelijk uit naar contacten met wereldleiders. In een e-mail uit 2016 stuurt hij naar collega’s van Burisma een brief die hij heeft geschreven aan Enrico Rossi, de president van de regio Toscane in Italië.

“Geachte president Rossi, ik hoop dat deze e-mail u goed vindt”, schreef Hunter Biden aan het persoonlijke e-mailadres van de president. “Ik wilde gevolg geven aan een brief die ik naar uw kantoor had gestuurd om er zeker van te zijn dat u deze had ontvangen. Ook wilde ik u namens Burisma uitnodigen voor het Monaco Energy Forum dat we in juni organiseren. Ik heb Ik heb de uitnodiging bijgevoegd, omdat ik weet dat het een geweldig evenement zal zijn dat zich richt op het promoten van alternatieve energiebronnen in Europa. Ik kijk uit naar een vruchtbare relatie tussen Burisma en Toscane. Ik hoop dat u erbij zult zijn.”

bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button