web analytics
...
Politiek-Elite

Polen zet zich in om censuur door Facebook, Twitter en andere grote techreuzen illegaal te maken

En dan ga je toch anders kijken naar Polen!
Top!

De feiten:De Poolse regering heeft aangekondigd maatregelen te nemen om censuur door grote technologiebedrijven als Facebook en Twitter volledig illegaal te maken.
Denk na over:Hebben deze bedrijven echt belang bij het verwijderen van schadelijke inhoud, of ligt hun belang bij het verwijderen van informatie, hoe waar ook, die hun belangen bedreigt?
Zorg ervoor dat je Collective Evolution op Telegram volgt, want we hebben geen idee hoe lang we nog op Facebook zullen zijn.

Wat is er gebeurd: de deactivering van de sociale media-accounts van Donald Trump heeft over de hele wereld zowel lof als verontwaardiging gewekt. Een feit dat echter op zo’n grote schaal niet wordt erkend, is de deactivering van duizenden sociale media-accounts, waaronder veel artsen, wetenschappers, journalisten en mensen voor het delen van informatie, bewijsmateriaal, wetenschap en meningen die tegen de stroom ingaan, om zo te zeggen. .

In de afgelopen maanden heb ik academische artikelen en opiniestukken van professoren zien worden ingetrokken of door sociale mediaplatforms bestempeld als ‘nepnieuws’. Vaak wordt er geen uitleg gegeven. Ik maak me zorgen over deze hardhandigheid en soms over regelrechte censuur. – Vinay Prasad, MD, MPH ( bron )

De Poolse regering heeft gereageerd toen ambtenaren de deactivering van de sociale media-accounts van Trump aan de kaak hebben gesteld en hebben gezegd dat er nu een wetsontwerp wordt voorbereid in Polen. Deze wet maakt het voor technologiebedrijven illegaal om daar soortgelijke acties te ondernemen en regelt welke informatie mensen kunnen zien en openen.

Volgens de premier van Polen, Mateusz Morawiecki, “mogen algoritmen of de eigenaren van bedrijfsreuzen niet beslissen welke opvattingen juist zijn en welke niet.” Hij zei dat er “geen toestemming voor censuur” kan zijn, en vergelijkt de regulering van informatie door sociale-mediabedrijven met de ervaringen van Polen tijdens het communistische tijdperk. Hij zei dat “de censuur van de vrije meningsuiting, het domein van totalitaire en autoritaire regimes, nu terugkeert in de vorm van een nieuw, commercieel mechanisme om degenen die anders denken te bestrijden.”

Hieronder staan ​​zijn woorden uit een recente Facebook-post .

Ik ben geboren en getogen tussen mensen van wie vrijheid de meest waardevolle waarde was. In Polen zijn we zo gehecht aan vrijheid omdat we weten hoe het is als iemand het probeerde te beperken. Bijna 50 jaar hebben we in een land gewoond waar censuur van kracht was; in een land waar Big Brother ons vertelde hoe te leven, wat te denken en te voelen – en wat te denken, te zeggen en te schrijven … Daarom bekijken we alle pogingen om vrijheid in te perken met zoveel angst.

Een van de synoniemen van vrijheid is voor ons altijd het internet geweest. Het meest democratische medium in de geschiedenis, een forum waar iedereen zonder schaamte kan spreken. Een tool waarmee iedereen echt invloed kan uitoefenen op de werkelijkheid, tot op zekere hoogte enkele jaren geleden nog onbekend. Vrijheid in verband met het ontbreken van internetregulering heeft veel positieve effecten. Maar ze zijn ook negatief: grote, transnationale bedrijven, rijker en machtiger dan veel landen, zijn het geleidelijk gaan domineren. Deze bedrijven zijn pas begonnen onze online activiteiten te beschouwen als een bron van winst en het versterken van de wereldwijde overheersing. En ook om te zorgen voor politieke correctheid zoals zij dat willen. En vecht tegen degenen die hen tegenwerken.

De laatste tijd hebben we steeds meer te maken met praktijken die in het verleden lijken te hebben plaatsgevonden. Het censureren van vrije meningsuiting, het domein van totalitaire en autoritaire regimes, keert vandaag terug in de vorm van een nieuw commercieel mechanisme om degenen te bestrijden die anders denken

De discussie gaat over het uitwisselen van standpunten, niet over je mond snoeren. We hoeven het niet eens te zijn met wat onze tegenstanders schrijven, maar we kunnen niet ontkennen dat iemand legale meningen verspreidt.

Er is geen toestemming voor censuur en kan dat ook niet zijn … Vrijheid van meningsuiting is het zout van de democratie – daarom moeten we die verdedigen. Welke opvattingen juist zijn en welke niet, kunnen niet worden bepaald door algoritmen of eigenaren van bedrijfsreuzen.

Lees ook:   42.000 meldingen reacties en 1223 sterfgevallen eerste Pfizer vaccins

Polen zal altijd waken voor democratische waarden, waaronder vrijheid van meningsuiting. Eigenaren van sociale media kunnen niet boven de wet opereren. Daarom zullen we er alles aan doen om te bepalen hoe Facebook, Twitter, Instagram en andere vergelijkbare platforms werken. In Polen regelen we dit met passende en nationale voorschriften. We zullen ook voorstellen dat vergelijkbare regelgeving van toepassing is in de hele Europese Unie.

Sociale media moeten ons dienen – het publiek, niet de belangen van zijn machtige eigenaren. Alle mensen hebben recht op vrijheid van meningsuiting. Polen zal dit recht verdedigen.

Dit betekent niet dat Polen niet is bezweken voor de corruptie die meerdere regeringen teistert, het lijkt erop dat geen enkele regering tegenwoordig vrij is van de lasten van vele onethische en immorele acties en maatregelen die ze nemen en die ze mogelijk opleggen aan de bevolking. Dit artikel richt zich echter specifiek op censuur. Misschien is dit gewoon een PR-zet om ‘er goed uit te zien’. Ik weet het niet.

Het is geweldig om te zien dat velen censuur bezighouden en met alle controverse die in de mainstream is geslopen, zijn meer mensen zich zeker bewust van het probleem. Ik zou echter nogmaals willen benadrukken dat niet alleen Donald Trump eraan is onderworpen, maar ook duizenden artsen, wetenschappers, journalisten en mediaorganisaties, zoals Collective Evolution.

We leven in een tijd waarin er een digitaal autoritair Orwelliaans type “factchecker” is die op internet patrouilleert en mensen vertelt wat wel en niet is. Moeten mensen niet het recht hebben om informatie open en transparant te onderzoeken en voor zichzelf te bepalen wat wel en niet is?

Al deze censuur vereist uiteraard een enorme hoeveelheid toezicht. Het is geen geheim dat technologiebedrijven zoals Facebook en Amazon sterke banden hebben met intelligentie. Als je bijvoorbeeld naar Facebook-, Google- en Amazon-medewerkers kijkt, zijn er velen die uit zeer hoge posities binnen het ministerie van Defensie komen.

Amazon benoemde Keith Alexander, directeur van de NSA onder Barack Obama. NSA-klokkenluider Edward Snowden wees er in een recent interview met journalist Glenn Greenwald op ,

Hij was een van de senior architecten van het massatoezichtprogramma dat rechtbanken nu herhaaldelijk als onwettig en ongrondwettelijk hebben verklaard … Als je een dergelijke stimulans hebt van een particuliere sector om een ​​zo warm mogelijke relatie te onderhouden met de mensen in de regering kopen bij u, maar u hebt ook de mogelijkheid om uw bedrijf te beëindigen of de manier waarop u zaken doet te veranderen… U ziet nu dit soort zachte corruptie dat voortdurend plaatsvindt.

In het geheim waren deze bedrijven allemaal overeengekomen om met de Amerikaanse regering samen te werken, veel verder dan wat de wet van hen eiste, en dat is wat we zien met deze nieuwe censuurpush is echt een nieuwe richting in dezelfde dynamiek. Deze bedrijven zijn wettelijk niet verplicht om bijna alles te doen wat ze daadwerkelijk doen, maar ze doen er alles aan om, in veel gevallen, de diepte van hun relatie (met de overheid) en de bereidheid van de overheid te vergroten. om te voorkomen dat ze proberen te reguleren in de context van hun gewenste activiteiten, wat uiteindelijk is om de conversatie- en informatieruimte van de mondiale samenleving op verschillende manieren te domineren … Ze proberen je je gedrag te laten veranderen …

Snowden legt vervolgens uit hoe mensen van streek raken wanneer de overheid de grenzen probeert te stellen van wat gepast taalgebruik is door te proberen de grote technische censuur te stoppen, zegt hij vervolgens:

Als je het niet prettig vindt om de regering de grenzen van gepaste politieke toespraken te laten bepalen, waarom smeek je Mark Zuckerberg dan om het te doen?

Ik denk dat de realiteit hier is … het gaat niet echt om vrijheid van meningsuiting, en het gaat niet echt om het beschermen van mensen tegen schade … Ik denk dat wat je ziet is dat internet het de facto middel voor massacommunicatie is geworden. Dat vertegenwoordigt invloed die macht vertegenwoordigt, en wat we zien is dat we een heel aantal verschillende stammen in wezen zien kibbelen om te proberen controle te krijgen over dit machtsinstrument.

Lees ook:   Samsom en Rutte een serieus team! Toch?

Wat we zien is een toenemende neiging om journalisten het zwijgen op te leggen die dingen zeggen die in de minderheid zijn.

Ik zou echter beweren dat grote technologie niet alleen de meningen van “minderheden” censureert. Als het bijvoorbeeld om het coronavirus gaat, lijkt er naar mijn mening een grote meerderheid van artsen, wetenschappers en journalisten te zijn die informatie, wetenschap, bewijsmateriaal en meningen presenteren die zich sterk verzetten tegen bepaalde maatregelen die door overheden worden genomen om Covid te bestrijden, zoals lockdowns , bijvoorbeeld. Toch kan iemand als Dr. Anthony Fauci op televisie gaan wanneer hij maar wil en krijgt hij de gave van instant viraliteit, terwijl andere experts in het veld met tegengestelde opvattingen volledig genegeerd lijken te worden.

Ik zou zeggen dat de mainstream ervoor kan zorgen dat de meerderheid zich de minderheid voelt, en de minderheid zich de meerderheid.

Laatste gedachten: censuur van informatie, gedachten, meningen en meer kan een lastig onderwerp van discussie zijn. Aan het eind van de dag lijkt informatie die niet gecensureerd mag worden, te worden gecensureerd, simpelweg omdat het verschillende bedrijfs- en overheidsinitiatieven bedreigt, of omdat het zich verzet tegen een verhaal dat we in de reguliere media zien. Dit is precies waarom mensen zoals Julian Assange en Edward Snowden, onder velen, met moeilijkheden kampen. Wat zegt het over onze wereld als we degenen die onethische en immorele daden aan de kaak stellen door degenen aan wie we de meeste macht geven, het zwijgen opleggen en gevangen zetten?

Dit is naar mijn mening gewoon verkeerd en niet iets waar de mensheid voor zou moeten staan. We hebben al een enorme groei gezien van andere sociale mediaplatforms die niet werken met en zich bezighouden met grote technische censuur, zoals Telegrambijvoorbeeld, en dat is niet echt een verrassing. Veel mensen zijn van mening dat Facebook of Twitter kunnen doen wat ze willen, omdat dit privébedrijven zijn en wij, de gebruikers, ervoor kiezen om ze te gebruiken. Dat is misschien waar, maar waarom zou je tegelijkertijd zoveel informatie censureren die duidelijk niet vals is, maar simpelweg omdat je niet wilt dat mensen zo denken? Wat we vandaag zien, is niet de censuur van schadelijke informatie, maar eerder de voortdurende en gezamenlijke inspanning om de manier waarop mensen denken te beheersen. De informatie die wordt gecensureerd, wordt voortdurend bestempeld als ‘verkeerde informatie’ en ‘nepnieuws’. Dat is duidelijk discutabel en in veel gevallen gewoon niet waar.

De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa is een belangrijk element in de democratische samenleving. Degenen die dit onzichtbare mechanisme van de samenleving manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de ware heersende macht van ons land is. We worden bestuurd, onze geest wordt gevormd, onze smaak wordt gevormd, onze ideeën worden gesuggereerd, grotendeels door mannen van wie we nog nooit hebben gehoord. – Edward Bernay’s, Propaganda 1928

Het goede nieuws is dat de censuurmaatregelen zijn geëxplodeerd en ook als katalysator hebben gewerkt voor meer mensen om zich af te vragen wat er op onze planeet gebeurt, waarom, en zich af te vragen wat we eraan kunnen doen. Het aantal mensen dat tegenwoordig vragen stelt, is groter dan ooit tevoren, en hoewel het zich soms aandient en chaos lijkt, ervaren we misschien gewoon geboortepijnen terwijl de mensheid overgaat in een nieuwe ervaring. Hoe meer dit soort activiteiten plaatsvindt, hoe meer ons collectieve oog onze planeet in een ander licht begint te zien. De sluier wordt opgelicht.

Op dit moment is dit allemaal gewoon een weerspiegeling van het menselijk bewustzijn, de behoefte aan controle, de behoefte aan macht, controle en meer. Als het menselijk bewustzijn eenmaal verschuift en het blijft veranderen, zullen we op een dag misschien meer “bewuste bedrijven” hebben.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button