web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland heeft een manier voorgesteld om een ​​nucleaire oorlog met de Verenigde Staten te vermijden

Rusland heeft een manier voorgesteld om een ​​nucleaire oorlog met de Verenigde Staten te vermijden

Vrijdag 19 april 2019

De Russische autoriteiten hebben een voorstel gedaan aan de Amerikaanse collega’s om een ​​gezamenlijke verklaring op hoog niveau om de preventie van nucleaire oorlog aan te nemen.

Het idee zelf is de noodzaak om de strategische stabiliteit te versterken. Bovendien heeft de Russische partij in oktober 2018 een concept van het betreffende document aan de Amerikanen overhandigd. Het merkte op dat “er geen winnaars kunnen zijn in een nucleaire oorlog en dat deze nooit mag worden losgelaten.” Bedenk dat dit postulaat in gebruik was in de dagen van Leonid Brezjnev. (Verstandige mensen die Russen!)

De VS hebben naar verwachting niet gereageerd op het nieuwe initiatief van Rusland, hoewel hen is gevraagd om acties zodanig te coördineren dat ze militaire confrontaties vermijden en de mogelijkheid van een nucleaire oorlog uitsluiten.

In oktober 2018 bezocht John Bolton, een adviseur van de Amerikaanse president over nationale veiligheid, Moskou, en legde uit aan de Russische autoriteiten het besluit van Donald Trump om zich terug te trekken uit het Verdrag inzake de uitbanning van tussen- en korteafstandsraketten.

En in de nieuwe “Nuclear Policy Review” werd afzonderlijk benadrukt dat het tijdperk van nucleaire rivaliteit tussen de supermachten was teruggekeerd, en Rusland en China werden genoemd als de belangrijkste antagonisten. Dit was de reden voor de versnelde modernisering van oude wapens (Tomahawk) en het creëren van nieuwe wapens (Trident D5).

Van zijn kant heeft Rusland in 2018 ook maatregelen aangekondigd om zijn militaire vermogens te vergroten, ook op strategisch gebied. Het ministerie van Buitenlandse Zaken merkte op dat de Verenigde Staten opzettelijk de drempel voor het gebruik van kernwapens hebben verlaagd. Zoals het hoofd van de afdeling, Sergey Lavrov, zei, waren de partijen eerder geleid door thematische overeenkomsten over dit onderwerp.

Lees ook:   Moslims maken zich geen zorgen!

Het ging waarschijnlijk om de onbepaalde “Overeenkomsten over maatregelen om het risico van een nucleaire oorlog tussen de USSR en de VS” (1971) en “Overeenkomsten tussen de USSR en de VS ter voorkoming van een nucleaire oorlog” (1973) te verminderen.

Als gevolg hiervan hebben de USSR en de VS in 1985, na een bijeenkomst in Genève, een verklaring aangenomen waarin staat dat nucleaire oorlog onaanvaardbaar was. Bij deze gelegenheid herinnerde de president van de Russische Raad voor Buitenlandse Zaken, het voormalige hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie (1998-2004), Igor Ivanov, eraan dat “de situatie in de wereld veel gecompliceerder is dan in de jaren 80 van de vorige eeuw, en de dreiging van een nucleair conflict wordt steeds duidelijker “De nucleaire afschrikking mechanismen gemaakt tijdens de Koude Oorlog zijn praktisch verloren.”

In een recente verklaring zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: “Als de Verenigde Staten hun huidige standpunt over het INF-comité handhaven, zal het op 2 augustus aflopen. Het is duidelijk dat de ineenstorting van het Verdrag de meest negatieve gevolgen zal hebben voor de internationale veiligheid en stabiliteit.

Een multilaterale wapenwedloop kan in verschillende regio’s tegelijk beginnen en het wapenbeheersingssysteem zal onderhevig zijn aan verdere erosie. Dit is beladen met ernstige bedreigingen voor de duurzaamheid van het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens en de vooruitzichten voor verdere nucleaire ontwapening. ”

In de VS, de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in 1982-1989, George Schulz, minister van Defensie in 1994-1997, William Perry, en Sam Nunn, die in 1972-1997 als senator diende, verklaarden The Wall Street Journal dat de wereld “gevaarlijke politieke verlamming had, die, als gevolg van een fout of een verkeerde berekening, zou kunnen leiden tot een militaire confrontatie en het mogelijke gebruik van nucleaire wapens “en adviseerde de Verenigde Staten om een ​​dialoog met Rusland aan te gaan.

Lees ook:   Zorgverzekering hoger bij ongezond leven

De Amerikaanse autoriteiten hebben hier echter geen haast mee. Een woordvoerster van de Amerikaanse ambassade in Rusland, Andrea Calan, zei dat Amerika zich bezighoudt met wapenbeheersing, “die bijdraagt ​​aan de veiligheid van de Verenigde Staten, haar bondgenoten en partners, kan worden gecontroleerd en uitgevoerd, het omvat partners die op verantwoorde wijze aan hun verplichtingen voldoen” samenwerken met Rusland. Hier eindigen alle Amerikaanse initiatieven.

Читайте больше на https://www.politonline.ru/interview/22893967.html

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥