web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Balkenende beurt 2 keer ‘norm’

Balkenende beurt 2 keer ‘norm’

AMSTERDAM – Het salaris dat Jan Peter Balkenende incasseert als partner van accountants- en adviesbureau Ernst & Young – de eerste grote baan van de oud-premier, nadat hij in 2010 was afgelost door Mark Rutte – lag in de eerste twee jaar duidelijk boven de naar hem vernoemde salarisnorm.

Volgens de NRC heeft de voormalige CDA-leider in zijn eerste twee jaren bij EY gemiddeld zeker 466.000 euro per jaar geïncasseerd. Dat inkomen is aanzienlijk hoger dan zijn salaris als premier. Dat bedroeg in 2009, inclusief onkosten, 155.000 euro.

In zijn tijd als premier werd de salarisnorm voor functionarissen in de publieke sector naar hem vernoemd. Volgens de balkenendenorm mogen zij niet meer dan 130 procent van het salaris van de minister-president verdienen.

Lees ook:   ’Militieleden nu vluchtelingen in Nederland’
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien