21 september 2020

 

Waakhond Europese commissie niet onafhankelijk

De waakhond van de Europese Commissie zou niet onafhankelijk zijn in het onderzoek dat zij uitvoeren. De European Food Safety Authority (EFSA) is opgericht om onafhankelijk advies te verlenen over de voedselveiligheid.

Zij beoordelen onder andere de risico’s van het voedsel dat consumenten dagelijks binnen krijgen. Uit een rapport van Corporate Europa Obeservatory blijkt dat de EFSA alles behalve onafhankelijk is. Terwijl deze organisatie juist in het leven is geroepen om onafhankelijk onderzoek te verrichten. Zo blijkt dat ruim de meerderheid (60%) van de panelleden banden heeft met de industrie. Wat zijn de gevaren voor de burgers?

In EenVandaag spreken we onder andere met Hilde Anna de Vries, directeur van Foodwatch, over wat de gevaren zijn als de EFSA niet onafhankelijk is. En we spreken met Nina Holland, van Corporate Europa Obeservatory, over wat er nou precies aan de hand is.

sitestat

Bron Eén Vandaag

Lees ook:   Gechipt worden via medicijnen

Gerelateerde berichten