30 september 2020

 

Nederland absurd duur land!

Tanken over grens kost schatkist miljard
(Regering kost de Nederlander miljarden!!!)

De Nederlandse overheid loopt jaarlijks ruim 1 miljard euro aan inkomsten mis doordat automobilisten uit de grensstreken massaal in België of Duitsland hun tank volgooien. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van brancheorganisaties BOVAG en NOVE in samenwerking met Trendbox.

(Nederlanders lopen miljarden inkomsten mis dankzij de regering dus nou en? Mogen de Nederlanders boodschappen halen waar het goedkoper is?
Regering zeikt ook niet over of men naar een Lidl gaat of een AH)

De recente verhoging van de btw en de brandstofaccijnzen heeft dan ook desastreuze gevolgen voor honderden pomphouders in de grensstreek, zeggen de brancheorganisaties. Het onderzoek wijst uit dat 53 procent van de mensen die maximaal 20 kilometer van de Duitse of Belgische grens wonen, regelmatig in het buurland tanken. Bij een volgende prijsverhoging zegt zelfs twee derde over de grens te gaan tanken.
In de grensstreek rijden zo’n 1,5 miljoen personenauto’s en BOVAG heeft berekend dat het gedrag van de consumenten leidt tot bijna 1,2 miljard liter die Nederlandse automobilisten niet in eigen land, maar in België of Duitsland tanken. „Dat kost de schatkist bijna 820 miljoen euro aan gederfde accijns en ruim 344 miljoen aan misgelopen btw. De overheid zet bovendien de werkgelegenheid van duizenden mensen op het spel.”

Prijsverschil benzine tussen Nederland en buurlanden
Het prijsverschil voor een liter benzine (euro95) is momenteel gemiddeld 16 cent met België en 14 cent met Duitsland. Nieuwe accijnsverhogingen per 1 januari 2014 betekenen de nekslag voor een groot deel van 890 tankstations in de grensstreek, waarvan 560 bemande, zegt de BOVAG.

Lees vooral de 800 nog wat reacties… 😉

https://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/21795999/___Tanken_over_grens_kost_schatkist_miljard___.html

Alles goedkoper bij oosterburen
Wijn, bier en benzine zijn niet de enige boodschappen die in België en Duitsland stukken goedkoper zijn dan in ons land. Vooral in Duitsland is veel goedkoops te halen. Het loont er, behalve langs de slijter, om ook nog even langs de drogist of woonmarkt te rijden.
Vooral de prijsverschillen van vakanties, gereedschap, auto’s en drogisterijartikelen worden interessant. De Nederlandse Evelien Nissen, die vanuit Hamburg als bedrijfsadviseur werkzaam is, vindt vooral het prijsvoordeel van drogisterijartikelen groot. „Voor identieke merkproducten als zonnebrand, cosmetica, luiers en haarstylingsproducten val je bijna om van het ongelooflijk grote prijsverschil tussen Nederland en Duitsland”, zegt ze. „Soms betaal je in Nederland twee tot drie keer zoveel.”
Onlangs heeft Nissen dan ook de website goedkoperduitsland.nl opgestart. „Veel grensboodschappers noemen als het om prijsvoordeel gaat ook wasmiddelen en diervoeding. En fietsen zijn gek genoeg ook in Duitsland veel goedkoper.”

Lees ook:   Site map astrologie

Maar het grootste prijsvoordeel is volgens haar online te krijgen. „Als je je huis gaat verbouwen en gereedschap nodig hebt, of schakelaars, dan loont het snel om de verzendkosten eruit te halen. Het is bijna een vuistregel. Alles waar een stekker aan zit: van boormachine tot elektrische tandenborstel, is vaak goedkoper.”
In België zijn de mogelijkheden wat minder groot. Maar het prijsverschil op wijn, bier en benzine is zo groot dat de detailhandel er fors van profiteert. Nicole Valgaeren van tabakswinkel Klavertje Vier in Baarle-Hartog beleeft gouden tijden. Sinds 1 januari is ze enorm uitgebreid. Haar winkeltje telt tegenwoordig maar liefst vier kassa’s. Ze kan zich ook niet voorstellen dat er nog Nederlanders zijn in die regio die niet in België kopen.
De zaken gaan voortvarend. In de eerste zeven maanden van dit jaar heeft ze evenveel omzet gedraaid als in heel 2012. Ze laat zich voortaan drie keer per week bevoorraden. „Of ik klanten lok? Nee, ik hoef er niets voor te doen.”
Loterij
Ook de bijproducten vallen bij de Nederlanders in de smaak. „Waar de Nederlanders ook zot van zijn, is de Euromillions-loterij van de Nationale Loterij”, zegt ze. Voor haar kan de Nederlandse belastingdruk niet hoog genoeg zijn. „Laat de volgende Nederlandse accijnsverhoging op 1 januari maar komen.”
Dat adagio geldt ook voor Frank Eggers. Hij is vier maanden geleden in het Belgisch-Limburgse Achel een winkeltje begonnen in tabakswaar en bier, alleen vanwege de grote prijsverschillen. „Ik zwaai net mensen uit Zwolle uit”, zegt hij. „Nederlanders komen van heinde en verre. Dat is ook niet zo gek, want voor de prijs van twee sloffen sigaretten, koop je er hier drie. Mensen vragen me meteen waar ze in de buurt goedkoop kunnen tanken. Ze maken er echt een uitje van.”

 

https://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/21778829/__Alles_over_grens_goedkoper__.html

 

Gerelateerde berichten