10 mei 2021

 

‘Wilders roept op tot massaprotest tegen kabinet’

‘Wilders roept op tot massaprotest tegen kabinet’

PVV-leider Geert Wilders gaat een demonstratie tegen het kabinet organiseren. Hij wil met het protest een stem laten horen tegen de bezuinigingen die de coalitie op Prinsjesdag aankondigt, meldt De Telegraaf maandag.

“De mensen hebben er schoon genoeg van. Ze zijn woest op Rutte en zijn PvdA-vriendjes”, aldus Wilders in de krant. “De hypotheken van meer dan 1 miljoen gezinnen staan onder water. Maar koop vooral meer huizen, zegt Rutte. Het lijkt erop dat de premier zijn economiediploma heeft gehaald op het Ibn Ghaldouncollege.”

Wilders gaat bij burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (VVD) een vergunning aanvragen voor een grote manifestatie. De PVV-voorman hoopt dat het Plein voor het gebouw van de Tweede Kamer 21 september, vlak na Prinsjesdag, wordt gevuld met tegenstanders van het kabinetsbeleid.

Wilders vindt onder meer dat het kabinet ‘teveel naar de pijpen van Europa danst’ en zich niets aantrekt van de ‘ellende die de samenleving daarvan ondervindt’.

De officiële aankondiging:

Image and video hosting by TinyPic

Lees ook:   'Vertrek uit EU levert welvaart op'

Gerelateerde berichten