web analytics
11:11 Dubbele getallen
Nieuws *

En maar bezuinigen en maar crisis!

Griekenland krijgt volgende deel leningen
BRUSSEL (AFN) –
Griekenland krijgt het volgende deel van de leningen. De ministers van Financiën van de eurozone hebben dat maandag tijdens overleg in Brussel besloten.

 

Griekenland kan rekenen op 6,8 miljard euro, in een aantal termijnen uitbetaald. Als het land een aantal concrete, eerder afgesproken verplichtingen nakomt, krijgt het deze maand nog 4 miljard euro overgemaakt, aldus staatssecretaris Frans Weekers na afloop. In augustus kan dan nog 1,8 miljard euro volgen en in oktober de rest. De trojka beoordeelt of Griekenland voldaan heeft aan de verplichtingen.
Weekers ziet het als de taak van de eurogroep om Griekenland ,,stevig bij de les te houden”. Door steeds eerder gemaakte afspraken aan te scherpen voordat er wordt uitbetaald, is ,,uiteindelijk de methode om Griekenland toch die acties te laten uitvoeren die nodig zijn”. Griekenland zal echt moeten leveren, aldus de staatssecretaris die Nederland vertegenwoordigt nu minister Jeroen Dijssebloem de voorzitter is.
Eerder op de dag bereikten de experts van geldschieters aan Griekenland (de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds) overeenstemming over de hervormingen die nog nodig zijn om aan alle doelstellingen te voldoen en in aanmerking te komen voor het volgende deel van de noodsteun. Het programma was mede door politieke onrust in Griekenland vertraagd. Zo was er nog weinig werk gemaakt van het hervormen van het ambtenarenapparaat. Hier zal Athene werk van moeten maken, benadrukte Weekers.

Lees ook eens:  Hoe men iemand schuldig bevindt

Schijnt best goed te gaan in Griekenland momenteel dus ja?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥