25 april 2021

 

Rutte zoekt naar ‘extra zuurstof’ in economie

Rutte zoekt naar ‘extra zuurstof’ in economie

DEN HAAG –
Het kabinet zoekt volgens premier Mark Rutte „constant naar de mogelijkheid om extra zuurstof in de economie te krijgen”. Premier Mark Rutte zei dat woensdag in het Kamerdebat over de 6 miljard euro aan bezuinigingen die het kabinet nog zoekt.
Rutte sluit zich met zijn opmerkingen aan bij PvdA-leider Diederik Samsom, die dinsdag een pleidooi hield om allerlei vermogen van pensioenfondsen, woningcorporaties en burgers los te trekken om zo de economische groei aan te jagen. „We werken aan maatregelen die geen of nauwelijks geld kosten om de economie extra aan te jagen. Dat kan bijdragen aan het dempen van de crisis”, zei Rutte.
Hij voegde eraan toe dat de nieuwe bezuinigingen van het kabinet ervoor moeten zorgen dat de rekening van het overheidstekort op een fatsoenlijke manier verdeeld zal worden in de samenleving. Kwetsbare groepen moeten zo veel mogelijk worden ontzien, „zonder de indruk te wekken dat niet iedereen de gevolgen zal voelen”.
Rutte betoogde dat het kabinet moet bezuinigen en hervormen en dat dat in combinatie met de ‘extra zuurstof’ moet leiden tot economisch herstel en tot het op orde brengen van de overheidsfinanciën. De twee kabinetten die zijn naam dragen bezuinigen in 7 jaar tijd ongeveer 52 miljard euro. Rutte gaf toe dat de mensen „niet met bloemen langs de kant staan” voor het kabinetsbeleid, maar dat hij dat ook niet verwacht had.
De oppositie was het duidelijk niet met Rutte eens. Volgens D66-leider Alexander Pechtold stelt het kabinet noodzakelijke maatregelen uit. „Het kabinet zit met een lekke boot in een drooggevallen rivier.” Volgens SP-leider Emile Roemer heeft het beleid van twee kabinetten Rutte een averechts effect gehad en zit het kabinet op een doodlopende weg die de crisis verdiept.
In antwoord op vragen van ChristenUnie-leider Arie Slob zei Rutte dat hij geen spijt heeft van zijn eerdere oproep aan mensen niet langer te wachten om een auto of huis te kopen, als ze dat toch al van plan waren. Rutte zei dat hij daarbij altijd mensen voor ogen had die zelf geen schulden hadden, niet werkeloos waren of van wie het huis niet ‘onder water’ staat.

Lees ook:   Wilders discrimineert niet.

 

Vreedzame actie op binnenhof…voor meer info!
https://www.facebook.com/events/257250627749542

///////

https://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21682742/___Overheid_moet_vooral_snijden_in_eigen_vlees___.html

 

Rutte kreeg de beste Ebenezer Scrooge prijs van Europa…de beste bezuinigende oplichter aller tijden!
Wat wil hij nu zeggen met dat zuurstof verhaal?
Wil hij na het geld ons het zuurstof ontnemen?
Is dit een verkapt dreigement soms?

Hij is de beste eurofiel ooit.
Hij zal de boeken ingaan als de grootste graaier aller tijden, die dit land kapot maakte.
En echt in no time hoor!
Niks beste kabinet aller tijden sinds de oorlog. Neuh, hij gelooft het wel natuurlijk, narcist eigen uiteraard.
Wanneer is dit sloopkabinet ten einde?

 https://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3465418/2013/06/26/Is-het-niet-tijd-voor-een-nieuwe-auto-Mark-Rutte.dhtml

https://www.geenstijl.nl/archives/images/storyspread1800.html

Geheimen van Markje

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/crisis_ook_mark_rutte_koopt_op.html

Linkjes van geenstijl.nl gejat…

Driftbuien
De woede-uitbarstingen van Rutte zijn minder bekend en blijven meestal binnenskamers. Als het niet gaat zoals hij wil, kan hij in drift ontsteken, aldus veel VVD’ers. „Hij heeft een opvliegend karakter”, zegt er één.
„Hij is een einzelgänger en dat is misschien wel zijn grootste achilleshiel. Er is eigenlijk niemand die hem corrigeert”, zegt een ander. „Hij kan op het onredelijke af ongelooflijk boos zijn, echt razend”, beaamt ervaringsdeskundige Van Miltenburg. „Maar hij kan ook sorry zeggen als hij zich realiseert dat hij te ver is gegaan. Daaraan zie je dat het een groot mens is.” Van langdurige wrok is geen sprake. Trinthamer: „Hij is niet kwaad op de persoon, maar over iets wat gedaan moet worden. Er is geen rancune.”
Als dat wel zo was, had hij waarschijnlijk niet meer bij de VVD gezeten. De jonge belofte kreeg flink wat te verduren toen er in 2006 een leiderschapsstrijd tussen hem en Rita Verdonk ontbrandde. VVD-prominent Wiegel vond die openlijke strijd om het fractievoorzitterschap ’onzinnig en voor de VVD levensgevaarlijk’. „Maar hij heeft zich zeer goed herpakt.”

Gerelateerde berichten